Telegraph: Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα οδήγησε σε κρίση της δημοκρατίας

Η οικονομική δυσχέρεια ήταν αυτή που οδήγησε στην άνοδο τη Χρυσής Αυγής, επισημαίνει σε άρθρο του στην Telegraph, o Daniel Hannan, Βρετανικά πολιτικός, και Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για Νοτιοανατολική Αγγλία και σημειώνει ότι τελικά προκάλεσε κρίση στη δημοκρατία, με την χώρα να αρχίζει να μοιάζει πλέον με την Βαϊμάρη.

Επισημαίνει ότι ενώ για πάνω από 30 χρόνια η Χρυσή Αυγή

αποτελούσε μια αμελητέα ναζιστική κίνηση ανάμεσα σε άλλες της Ευρώπης και υποστηρίχτηκε από μόλις μερικές εκατοντάδες οπαδών, το 2012 εξασφάλισε σχεδόν μισό εκατομμύριο ψήφων και έγινε το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα στη χώρα.

Προσπαθώντας να αναλύσει τους λόγους που οδήγησαν στην άνοδο της Χρυσής Αυγής, αναφέρει την ανεργία και τα μέτρα λιτότητας που ανάγκασαν τους Έλληνες να ψάχνουν στα σκουπίδια. Ο αρθρογράφος πάντως εκτιμά ότι η χώρα δεν θα ανακάμψει εάν δεν αποσυνδεθεί από την Ευρώπη, δεν χρεοκοπήσει και επιστρέψει στην δραχμή. Επιπλέον σημειώνει ότι οι Βρυξέλλες έχουν παράσχει ως τώρα αρκετή προστασία σε πολιτικούς και αξιωματούχους από τις επιπτώσεις της κρίσης.

Παράλληλα εκτιμά ότι η σύλληψη βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής δεν αντιμετωπίζει το πραγματικό πρόβλημα, αντιμετωπίζει ένα σύμπτωμα, αλλά ουσιαστικά αφήνει χωρίς θεραπεία την ασθένεια.

Και τέλος αναρωτιέται ο αρθρογράφος πόσα ακόμα πρέπει να συμβούν πριν παραδεχτούν οι Βρυξέλλες ότι έχουν κάνει λάθος.

Keywords
Τυχαία Θέματα