Αφήνοντας αιχμές αποχώρησε ο Αντιναύαρχος Κονιδάρης (ΦΩΤΟ)

Με σαφείς, αλλά συγκεκαλυμμένες, αιχμές προς την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού, που ήτο παρούσα στην εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος η τελετή παραδόσεως – παραλαβής καθηκόντων του Υπαρχηγού Στόλου από τον Αντιναύαρχο Σπυρίδωνα Κονιδάρη ΠΝ, ένα από τα πιο λαμπρά μυαλά του Πολεμικού μας Ναυτικού και Αρχηγού της τάξεως του 1982 της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, στον νέο Υπαρχηγό Υποναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ.

Στην τελετή παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος

Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λίτσας ΠΝ και τα μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου.

Μιλώντας στην τελετή ο αποχωρήσας, πρώην πλέον, Υπαρχηγός Στόλου επισήμανε, σύμφωνα με πληροφορίες ότι στο διάστημα που ασκούσε τα συγκεκριμένα καθήκοντα πέτυχε ώστε το ΠΝ και ο Στόλος να εξοικονομίσει πολλά χρήματα, επ’ ωφελεία του κράτους. Αναφέρθηκε επίσης σε θέματα ασφαλείας του προσωπικού και των μέσων του Στόλου, σημειώνοντας ότι με τις γνώσεις του παρείχε ασφάλεια στα πλοία που υπηρέτησε σε όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του που μετέφερε και στο Στόλο από τη θέση του υπαρχηγού, παρά τον αυξημένο αριθμό ασκήσεων και επιχειρήσεων που υπήρξαν το ίδιο χρονικό διάστημα. Αίσθηση προκάλεσε η αποστροφή της ομιλίας του με αιχμές για τους «καριερίστες». «Επειδή είχα γνώση του τι θα γινόταν αγάπησα περισσότερο το ΠΝ από την καριέρα μου», τόνισε χαρακτηριστικώς ο Αντιναύαρχος Κονιδάρης ρίχνοντας το τελευταίο «Πάρθειον βέλος» του προτού αποχωρήσει οριστικώς από το ΠΝ, που τόσο αγάπησε από το 1978, που εισήλθε στη ΣΝΔ. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι ο Ναύαρχος Κονιδάρης υπηρέτησε ως κυβερνήτης πυραυλακάτου, Διοικητής Μοίρας Πυραυλακάτων, Κυβερνήτης φρεγάτας, Διοικητής Μοίρας Φρεγατών, Διοικητής Φρεγατών του Αρχηγείου Στόλου, Κλαδάρχης Α’Κλάδου (Επιχειρήσεων) του ΓΕΝ και Υπαρχηγός Στόλου, απ’ όπου και αποστρατεύτηκε.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα