Αναζητεί συμμάχους η κυβέρνηση

Σε συμβιβασμό ελπίζουν στην κυβέρνηση αν και είναι προετοιμασμένοι ακόμη και για σύγκρουση, γι’ αυτό μέχρι και την τελευταία στιγμή αναζητούν συμμάχους στην Ευρώπη.

Η αισιοδοξία μπορεί να μην ξεχειλίζει στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά σίγουρα υπάρχει μία έστω συγκρατημένη προσδοκία ότι τελικά η γερμανική κυβέρνηση θα υποχωρήσει και δεν θα φτάσουν τα πράγματα στα άκρα.
Η νέα χθεσινοβραδινή δήλωση του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος κάλεσε την Γερμανία να κάνει τις κινήσεις της στο θέμα, ώστε να βγει η Ελλάδα

και πάλι στην ανάπτυξη, η έντονη παρασκηνιακή προσπάθεια του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να διαμορφωθεί μία συμβιβαστική πρόταση, αλλά και η μεσολάβηση κυβερνήσεων, όπως της αυστριακής προκειμένου να εξευρεθεί λύση, είναι τα θετικά σημάδια με τα οποία βαδίζει η κυβέρνηση στην αναμέτρηση με τη Γερμανία.

Όπως τονίζουν κυβερνητικοί παράγοντες όλα δείχνουν ότι με τις συμβιβαστικές προτάσεις που έχει επεξεργαστεί η ελληνική κυβέρνηση και θα αρχίσουν να παρουσιάζονται επίσημα στο Eurogroup της Τετάρτης από τον Γιάννη Βαρουφάκη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν θα είναι μόνος και απομονωμένος στην άτυπη σύνοδο κορυφής την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, αλλά θα έχει έστω μία διακριτική στήριξη κι από άλλες χώρες.

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού περιμένουν και την παρέμβαση της γαλλικής πλευράς εάν τα πράγματα φαίνεται να οδηγούνται σε αδιέξοδο, ίσως και της ιταλικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα