Άνοιγμα Αβραμόπουλου σε όσους υπηρετούν στα σύνορα

Ειδική αποζημίωση για το στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στα σύνορα ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Αβραμόπουλος στην Ειδική Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, από την οποία και έλαβε την αρχική έγκριση, ενώ ταυτόχρονα οι Κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων πρόκειται να ενισχυθούν μέσω του υφιστάμενου θεσμού των Οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως (ΟΒΑ) για τελείως εξειδικευμένες ειδικότητες.

Ο

Δ. Αβραμόπουλος ενημέρωσε την Επιτροπή και για κάποιες ρυθμίσεις που πρόσφατα έχουν αποφασισθεί και έχουν δρομολογηθεί. Πιο αναλυτικά:

* Δρομολογείται ειδική αποζημίωση φυλάξεως των συνόρων για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετεί στην παραμεθόριο, με κονδύλια που θα διατεθούν από τις πιστώσεις για τα εξοπλιστικά, που δεν απορροφώνται, με το τέλος κάθε οικονομικού έτους.

* Σε μια κίνηση συμβολισμού και ουσίας το ΥΠΕΘΑ προέβη στην πρόσληψη στις Ένοπλες Δυνάμεις και την εξαίρεση από τις διατάξεις περί διαθεσιμότητας, των τέκνων των στελεχών που έπεσαν στο καθήκον κάτι που έχει αρχίσει να υλοποιείται.

* Ενίσχυση του αξιόμαχου του έμψυχου δυναμικού με νομοθετικές ρυθμίσεις για τους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ), που αφορούν εξειδικευμένα στελέχη και άριστους επαγγελματίες.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα