Αβραμόπουλος: Ανάγκη σφυρηλάτησης της εθνικής ενότητας, ιδιαιτέρως αυτήν την περίοδο



Στην ανάγκη σφυρηλατήσεως της εθνικής ενότητος και ομοψυχίας, πηγές διαχρονικής εμπνεύσεως της Ελληνικής Ιστορίας, ιδιαιτέρως σε αυτή την περίοδο που διανύει η χώρα, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στην παρουσίαση των αρχείων της Διευθύνσεως Ιστορίας Στρατού του ΓΕΣ, που θα ξεκινήσουν από την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής».
Η ταυτότητα ενός έθνους δεν σμιλεύεται μόνο από

τα επιτεύγματα του πολιτισμού αλλά και από τους δίκαιους ένοπλες αγώνες. Οι εθνικοί μας αγώνες αποτέλεσαν αγώνες σύμβολο για την ανθρωπότητα υπενθυμίζοντας ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη χωρίς αγώνες και θυσίες δεν υπάρχουν νίκες χωρίς εθνική ενότητα και ομοψυχία, τόνισε – μεταξύ άλλων – χαρακτηριστικώς ο Υπουργός.
Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος αναφέρθηκε στην ανάγκη διατηρήσεως της ιστορικής μνήμης, ώστε να μην γίνονται τα ίδια λάθη και να προχωρούμε προς το μέλλον παίρνοντας μόνο ότι έχουμε ανάγκη. Παράλληλα ο ίδιος εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του, αναφορικώς με την αντικειμενικότητα των ιστορικών κειμένων από τους συγγραφείς των στρατιωτικούς, τους οποίους ονόμασε ως «υπέρ του δέοντος αντικειμενικούς».
Η επιστημονική διευθύντρια της ΔΙΣ/ΓΕΣ Έφη Πασχαλίδου αναφέρθηκε στην ιστορία και τη συμβολή της Διευθύνσεως στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης που, όπως τόνισε, «μπορεί να αποτελέσει εργαλείο για τη στρατιωτική διπλωματία και υποστήριξης των εθνικών θεμάτων».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πλήθος υπουργών, πρώην και νυν βουλευτές, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, με επικεφαλής τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, επιχειρηματίες, και αντιπροσωπείες σπουδαστών των παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα