Μπαίνουν ιδιώτες σε όλα τα Μουσεία της Ιταλίας

Το πολύ πετυχημένο Αμερικανικό μοντέλο στη διαχείριση των μουσείων, αποφάσισε να ακολουθήσει και η Ιταλία, ύστερα από τη διαπίστωση ότι το εστιατόριο στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης είχε πέρυσι περισσότερα κέρδη από όσα όλα τα μουσεία της Ιταλίας. .

Έτσι ιδιώτες στην Ιταλία θα μπορούν πλέον να επενδύουν σε πωλητήρια, καφέ και εστιατόρια στα πιο διάσημα μουσεία της χώρας, μεταξύ αυτών η Γκαλερία Μποργκέζε στη Ρώμη και η Γκαλερία Ουφίτσι στη Φλωρεντία με σκοπό την αύξηση των επισκεπτών και άρα των κερδών.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός

της χώρας Ματέο Ρέντσι έχει εγκρίνει το σχέδιο του υπουργού Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι, που θα κάνει τα ιταλικά μουσεία να μοιάζουν με τα μουσεία της Νέας Υόρκης, όχι μόνο το «ΜΕΤ», αλλά και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Το σχέδιο της κυβέρνησης, που αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα, θα περιλαμβάνει 18 νέα γραφεία που θα σχετίζονται με τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της Ιταλίας και τα οποία θα δέχονται προσφορές από τους ιδιώτες, ενώ ο τελικός στόχος καθορίζεται στα δύο δισ. ευρώ ετησίως έως το 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κυκλοφόρησαν "κρυφές" ζωντανές ηχογραφήσεις του Δημήτρη Μητροπάνου

Βόσκουν πρόβατα στο μνημείο του Ζαλόγγου της Πρέβεζας (ΦΩΤΟ)!

Οι ηθοποιοί που "έφυγαν" πριν βγει η τελευταία τους ταινία

Απαγορεύτηκαν οι δημοσιεύσεις αρχαιολόγων στα social media

Μεγάλο bazaar βιβλίων στον Πειραιά από τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα