Μπορούν να είναι και πάλι υποψήφιοι οι Χρυσαυγίτες του Κορυδαλλού;

Μπορούν όσοι διώκονται ή προφυλακίστηκαν να θέσουν υποψηφιότητα στις δημοτικές ή στις ευρωεκλογές;

Οι απόψεις διχάζονται. Σύμφωνα με την Καθημερινή. κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι αδύνατον να τους απαγορευθεί.

Επικαλούνται διασταλτικά την προναναφερθείσα πρόνοια του Συντάγματος που προστατεύει τους βουλευτές πριν εκδοθεί εις βάρος τους αμετάκλητη δικαστική απόφαση.

Αλλοι, ωστόσο, εισηγούνται στον επικείμενο αντιρατσιστικό νόμο να υπάρξει πρόβλεψη στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων για όσους καταδικάζονται ακόμη και σε πρωτοβάθμιο δικαστήριο να έχουν διαπράξει ρατσιστικά εγκλήματα.

Αν

τούτο συμβεί, όμως, θα προκύψει το εξής οξύμωρο: να απαγορευθεί π.χ. στον κ. Κασιδιάρη να θέσει υποψηφιότητα ως δήμαρχος, αλλά να του επιτραπεί παράλληλα να παραμείνει βουλευτής.

Οι κ. Μιχαλολιάκος, Παππάς και Λαγός θα μπορούν να παρίστανται στις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις;

– Ο νόμος ορίζει πολύ αυστηρές προϋποθέσεις για να βγει οποιοσδήποτε από τη φυλακή (όπως να κάνει ιατρικές εξετάσεις, να συνοδεύσει οικείο του πρόσωπο στην τελευταία του κατοικία κ.λπ.). Αν, επομένως, δεν ψηφισθεί νέα ρύθμιση, θα επαφίεται αποκλειστικά στον εισαγγελέα να εκδίδει ολιγόωρες άδειες εξόδου για να παρίστανται οι προαναφερθέντες στη Βουλή και σίγουρα με αστυνομική συνοδεία. To ενδεχόμενο αυτό, ωστόσο, δεν φαντάζει πιθανό.

– Τι θα γίνει αν παραιτηθούν είτε όλοι είτε κάποιοι από τους βουλευτές της Χ.Α.;

– Το ερώτημα αυτό μάλλον έχει πάψει να υφίσταται. Τόσο νομικοί όσο και πολιτικοί αναλυτές συμφωνούν ότι θα ήταν όχι μόνον παράδοξο, αλλά και αυτοκτονικό, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, τα στελέχη της Χ.Α. να αποποιηθούν οικειοθελώς τη βουλευτική τους αποζημίωση, τη βουλευτική τους ιδιότητα και κυρίως την όποια προστασία τους εξασφαλίζει η βουλευτική τους ασυλία...

Keywords
Τυχαία Θέματα