LIVE: Έληξε η ομηρία στο καφέ του Σίδνεϊ

Μετά από 16 περίπου ώρες, η αστυνομία εξαπέλυσε έφοδο στο καφέ του Σίδνεϊ όπου ένας 49χρονος κρατούσε δεκάδες ομήρους.

"Η ομηρία έλαβε τέλος", ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Μια σειρά ισχυρών εκρήξεων ακούστηκε λίγο πριν από τις 02:30 (17:30 ώρα Ελλάδας), τη στιγμή που οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας εισέρχονταν στο χώρο του καφέ. Λίγη ώρα αργότερα όμηροι άρχισαν να βγαίνουν από το κατάστημα, συνοδευόμενοι από αστυνομικούς, ενώ ορισμένοι μεταφέρθηκαν από αστυνομικούς στα χέρια και σε φορεία, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου

επιτόπου.

Μια ομάδα πυροτεχνουργών της αστυνομίας και ένα ειδικό ρομπότ για την εξουδετέρωση βομβών εισήλθε στο καφέ, μεταδίδουν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.

Δεν είναι σαφές εάν ανάμεσα στα πρόσωπα που βγήκαν από το καφέ συμπεριλαμβάνεται ο ένοπλος, τον οποίο νωρίτερα η αστυνομία κατονόμασε ως τον Μαν Χαρόν Μονίς, έναν Ιρανό πρόσφυγα και αυτοαποκαλούμενο σεΐχη.

Για δύο νεκρούς και τρεις τραυματίες κάνει λόγο το κρατικό αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ενώ προς το παρόν είναι ακόμα άγνωστο εάν μεταξύ των νεκρών συμπεριλαμβάνεται και ο δράστης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν νωρίτερα τα τοπικά ΜΜΕ, δράστης της ομηρίας είναι ένας Ιμάμης από το Ιράν. Πρόκειται για τον 49χρονο Ιρανό Μαν Μαρόν Μονίς, ο οποίος ως χαρακτηρίζεται σκληροπυρηνικός μουσουλμάνος κληρικός, ενώ έχει απασχολήσει καιστο παρελθόν τις αστυνομικές δυνάμεις.

Κίνησε την προσοχή των τοπικών αρχών όταν προ ετών απέστειλε επιστολές μίσους στις οικογένειες νεκρών Αυστραλών στρατιωτών, ενώ πριν ένα χρόνο κατηγορήθηκε για συνέργεια στη δολοφονία της πρώην συζύγου του και μητέρα των δύο παιδιών του, Νολίν Χάισον Παλ, η οποία βρέθηκε νεκρή από επίθεση με μαχαίρι. Για το θάνατό της ωστόσο κρίθηκε ένοχη η πρώην σύντροφος του κληρικού, Αμιρά Ντρούντις.

Το πραγματικό του όνομα είναι Μαντέγκι Μπουρτζέρντι και εγκατέλειψε το Ιράν για την Αυστραλία το 1996, όπου άλλαξε το όνομά του σε Μαν Μαρόν Μονίς και αυτοχαρακτηρίστηκε Σείχης Χαρόν.

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Βγάζουν selfie με φόντο τους ομήρους στο Σίδνεϊ!

Αυτός είναι ο ένοπλος της ομηρίας στο καφέ του Σίδνεϊ

Keywords
Τυχαία Θέματα