Διήμερη δωρεάν ξενάγηση στο κτίριο του Μεγάρου Μουσικής

Το Μέγαρο προτείνει στο κοινό μια διήμερη δωρεάν ξενάγηση στους χώρους του, στις 16 και 17 Μαΐου από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα.

Η δράση φέρει τον τίτλο OPEN HOUSE Athens 2015 και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων της OPEN HΟUSE Greece (Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία).

Στόχοι της δράσης

είναι η επαφή και εξοικείωση του κοινού με την έννοια της αρχιτεκτονικής, αλλά και η προώθηση της Αθήνας και της Ελλάδας στο εξωτερικό, μέσα από το πρίσμα της αρχιτεκτονικής δημιουργίας και του πολιτισμού. Η Αθήνα, όπως κάθε πόλη με μακραίωνη ιστορία, διαθέτει αρχιτεκτονικό πλούτο και έχει να επιδείξει σημαντικά δείγματα αρχιτεκτονικής από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα.

Όσοι συμμετάσχουν σε αυτή την ξεχωριστή ξενάγηση στο Μέγαρο:

Το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17/5, θα ενημερωθούν, με τη βοήθεια εθελοντών ξεναγών, για τις εγκαταστάσεις και τις τεχνικές προδιαγραφές αυτού του σημαντικού αθηναϊκού πολιτιστικού κέντρου, το οποίο περιλαμβάνει πέντε αίθουσες με άριστη ακουστική, τη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», το Αίθριο των Μουσών και τον ειδικά σχεδιασμένο Κήπο του, τον μοναδικό μουσικό κήπο της Αθήνας.

Η διαδρομή θα αρχίσει από τα Εκδοτήρια Εισιτηρίων και το Κατάστημα του Μεγάρου, το MSHOP 1, στο ισόγειο του παλαιού κτηρίου. Θα συνεχιστεί στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης (επίσκεψη στη σκηνή, την πλατεία και το θεωρείο 8). Αμέσως μετά, οι επισκέπτες θα κατευθυνθούν προς το νέο κτήριο και θα εισέλθουν στην πλατεία και στα παρασκήνια της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη. Θα ακολουθήσει στάση στη Μουσική Βιβλιοθήκη. Η διαδρομή θα ολοκληρωθεί στον χώρο του MSHOP 2. Και φυσικά, ο Κήπος του Μεγάρου θα είναι ανοιχτός για εκείνους που θα θελήσουν να χαλαρώσουν απολαμβάνοντας μια ήρεμη βόλτα με υπέροχη θέα στην πόλη.

Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333

Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Μαΐου
Ώρα 12:00-18:00
Είσοδος ελεύθερη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ΣτΕ αρνήθηκε στον Χατζάκη να παραμείνει στο Εθνικό

Ανοίγει το Cine Βοτσαλάκια στον Πειραιά

Ξυδάκης: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν θα τα διεκδικήσουμε δικαστικά

Δωρεάν εκδηλώσεις σε όλα τα δημόσια μουσεία της χώρας

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Λίλλη Παπαγιάννη

Σοπράνο της Λυρικής τραγούδησαν στο αεροδρόμιο "Ελ.Βενιζέλος"

Αυτά είναι τα δυο ακριβότερα έργα που πωλήθηκαν σε δημοπρασία!

Μνημεία χαρακτηρίστηκαν 92 αντικείμενα στο Αχίλλειο

Keywords
Τυχαία Θέματα