ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ δεν στηρίζουν την πρόταση δυσπιστίας του Τσίπρα

Προδιαγεγραμμένο φαίνεται ότι είναι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που θα διεξαχθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ύστερα από την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή που ξεκινά την Παρασκευή επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως όλα δείχνουν την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα στηρίξουν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ,

και του ΚΚΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΔΗΜΑΡ κρίνει την υποβολή της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ως επιβαρυντική για την διαπραγμάτευση της χώρας με τους δανειστές. «Είναι γνωστές οι διαφωνίες μας, οι αντιρρήσεις μας, οι αντιπαραθέσεις μας με αυτά που κάνει η κυβέρνηση, αλλά, από την άλλη πλευρά, επαναλαμβάνω, τα συγκεκριμένα ζητήματα, η συγκεκριμένη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα δεν επιτρέπει τακτικισμούς από καμιά πλευρά», επεσήμανε ο πρόδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Η στάση που θα τηρήσουν οι βουλευτές του κόμματος της Αγίου Κωνσταντίνου θα καθορισθεί επακριβώς το πρωί της Παρασκευής όταν και θα συνεδριάσουν τα συλλογικά όργανα του κόμματος. Την ίδια ώρα το ΚΚΕ έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του για σχέδιο αποπροσανατολισμού καταλογίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ επιχείρηση ψευδεπίγραφης αντιπολίτευσης.

Δεδομένο θεωρείται ότι την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης θα στηρίξουν οι 71 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Επίσης την πρόταση θα στηρίξει και η ΧΑ όπως έγινε γνωστό μέσω ανακοίνωσής της.

Οσον αφορά τις ΚΟ των δύο κομμάτων που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπιστμό, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να αναδειχθούν εξαιρετικά συμπαγείς με το σύνολο των βουλευτών τους να καταψηφίζει την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το αποτέλεσμα αυτό θα ενισχύσει και την εικόνα της κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα