Δύο ώρες τα έλεγε ο Σαμαράς στους υπουργούς του

Σύσκεψη με τους υπουργούς της κυβέρνησης που θα τον συνοδέψουν στο ταξίδι του στο Ισραήλ, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν τα θέματα της ενέργειας, οι διμερείς επαφές με το Ισραήλ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση δεν συζητήθηκαν θέματα της επικαιρότητας, όπως οι εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή.

Παρόντες ήταν οι υπουργοί

Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδιας, Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, Πολιτισμού Π. Παναγιωτόπουλος, Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη και Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης.Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια των επαφών που θα έχει ο πρωθυπουργός στο Ισραήλ θα τεθούν θέματα διμερούς συνεργασίας στην οικονομία (με έμφαση στα ενεργειακά και την ΑΟΖ), ενώ θα εξεταστεί και η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή με αιχμή τη Συρία.

Πρώτος σταθμός του πρωθυπουρού θα είναι τα Ιεροσόλυμα όπου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του Ανώτατου Υπουργικού Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ όπου θα συμμετέχουν 12 υπουργοί -έξι από την κάθε πλευρά. Εκεί, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της χώρας Σιμόν Πέρες και τον Πατριάρχη Θεόφιλο, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στο Τελ Αβιβ όπου θα μιλήσει στην έναρξη του Ελληνο-Ισραηλινού Επιχειρηματικού Συνεδρίου. Επίσης, στην ελληνική αποστολή θα μετέχουν περίπου εκατό επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στο Ισραήλ.

Ο Αντώνης Σαμαράς μαζί με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μ.Νετανιάχου, αναμένεται να υπογράψουν κοινή διακήρυξη συνεργασίας και περαιτέρω εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων, ενώ οι υπουργοί θα υπογράψουν επίσης διμερείς συμφωνίες στους τομείς τους με πιο σημαντική να θεωρείται αυτή που θα υπογράψει ο Γ. Μανιάτης με τον Ισραηλινό ομόλογο του και θα αφορά την ενέργεια.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύει στο Ισραήλ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.

Στην αποστολή, δεν θα συμμετάσχει ο υπουργός Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος θα επισκεφθεί το Ισραήλ στα τέλη του μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα