Εμπλοκή για τη συνάντηση Παπούλια-Σόιμπλε

Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ της Προεδρίας της Δημοκρατίας, του υπουργείου Εξωτερικών και της Γερμανικής Καγκελαρίας βρίσκονται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Βολφανγκ Σοιμπλε στην Αθήνα. Όπως αποκαλύπτει το SECRET, ένθετο της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έχει προσκληθεί από τον Έλληνα ομόλογο του Γιάννη

Στουρνάρα κι έχει ανακοινώσει ότι θα βρίσκεται στη χώρα μας στις 18 Ιουλίου αλλά η παρουσία του θα συνδυαστεί με επαφές και με άλλα πρόσωπα. Πιθανότατα θα δει και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη για την πιθανότητα να έχει μια συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Τα εμπόδια όμως που υπάρχουν για τη μετάβασή του στην Ηρώδου Αττικού δεν έχουν να κάνουν μόνο με το πρωτόκολλο - που δεν προβλέπει συναντήσεις Προέδρων με υπουργούς- αλλά κυρίως με τη σφοδρή προσωπική επίθεση που είχε εξαπολύσει τον Φεβρουάριο του 2012 ο κ. Παπούλιας εναντίον του.

Ήταν η περίοδος που ο Γερμανός υπουργός δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στη χώρα μας και μιλούσε με εξαιρετικά απαξιωτικό τρόπο για τους Έλληνες. Συγκεκριμένα, αμφισβητούσε ευθέως την ειλικρίνεια της Ελληνικής κυβέρνησης και των κομμάτων που συμμετείχαν σε αυτήν να υλοποιήσουν όσα είχαν συμφωνηθεί με την Τροικα.

Τότε, ο κ. Παπούλιας στη διάρκεια επίσκεψης του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας είχε ξεσπάσει: «Δεν δέχομαι να λοιδορείται η πατρίδα μου από τον κ. Σόιμπλε. Δεν το δέχομαι σαν Έλληνας! Ποιος είναι ο κ. Σόιμπλε που μπορεί να λοιδορήσει την Ελλάδα; Ποιοι είναι οι Ολλανδοί; Ποιοι είναι οι Φιλανδοί; Εμείς πάντοτε είχαμε την περηφάνια να υπερασπιστούμε όχι μόνο τη δικιά μας ελευθερία, όχι μονάχα τη δικιά μας πατρίδα, αλλά την ελευθερία της Ευρώπης», είχε πει χαρακτηριστικά.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε ανακοινώσει ότι παραιτείται της προεδρικής του αποζημίωσης. Η δήλωση του εκείνη είχε δημιουργήσει σοβαρό διπλωματικό ζήτημα με την Γερμανία που χρειάστηκε να περάσει καιρός για να ξεπεραστεί, αν και ο κ. Παπούλιας θεωρείται παραδοσιακά φίλος της Γερμανίας. Μάλιστα, είναι παντρεμένος με Γερμανίδα ενώ τον περασμένο Ιανουάριο πραγματοποίησε και επίσκεψη στο Βερολίνο. Πάντως , οι αρμόδιοι της εθιμοτυπίας, τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσουν αν θα υπάρξει έστω και μια ολιγόλεπτη συνάντηση Παπούλια- Σοιμπλε.

Keywords
Τυχαία Θέματα