Είχαν στήσει "παρα-μάγαζο" στον δήμο Αθηναίων...

Κάλιο αργά παρά ποτέ λέει ο λαός! Μόνο που κάποιες φορές είναι πάρα πολύ αργά...

Το βέβαιο είναι πως δεν είναι μόνο μια η υπόθεση - αυτή της μικρής Μαρίας - αφού ήδη, από τα π΄ρω6τα κιόλας εικοσιτετράωρα των ερευνών οι Αρχές έχουν περπατήσει στα μαύρα μονοπάτια της χώρας. Από κάπου έπρεπε να γίνει η αρχή, από κάπου έπρεπε να πιαστεί το νήμα του τόσο μπερδεμένου κουβαριού της ζωής της μικρής Μαρία και μάλλον τόσων ακόμη παιδιών.

Οι πρώτες ενδείξεις στο ληξιαρχείο του δήμου της Αθήνας φαντάζουν τρομερά δυσοίωνες. Αρκούσε

μια απλή έρευνα - που βέβαια τρία χρόνια τώρα ο δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης δεν μπήκε ποτέ στον κόπο – ώστε να γίνει γνωστό πως στην πλειοψηφία των «περίεργων» πιστοποιητικών υπήρχε η σφραγίδα της προϊσταμένης του ληξιαρχείου και δύο ακόμη υπαλλήλων. Τα συγκεκριμένα περιστατικά δηλώσεων ετεροχρονισμένων γεννήσεων, παρουσίασαν γεωμετρική πρόοδο την τελευταία διετία, έτσι ο δήμαρχος τους «ξήλωσε».

Μάλιστα – πάντα με αφορμή την υπόθεση της μικρής Μαρίας – γιατί διαφορετικά οι μισοί θα συνέχισαν να λειτουργούν το ίδιο βρώμικα με πριν και οι άλλοι μισοί θα συνέχιζαν να κοιμούνται το ίδιο ανενόχλητοι με πριν, ο κ. Καμίνης παρουσίασε τα πρώτα στοιχεία του ελέγχου που έγινε στο ληξιαρχείο Αθηναίων. Ο έλεγχος – σε πρώτο ελπίζουμε στάδιο – πραγματοποιήθηκε για την περίοδο από το 2008 -2013, δηλαδή από τότε που εγκαταστάθηκε το μηχανογραφικό σύστημα μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Καμίνης, τα τελευταία χρόνια καταγράφθηκε ραγδαία αύξηση του αριθμού των δηλώσεων ετεροχρονισμένων γεννήσεων.

Αναλυτικότερα:

το 2011 καταγράφηκαν 50 περιπτώσεις, το 2012 καταγράφηκαν 200 περιπτώσεις το 2013 καταγράφηκαν 400 περιπτώσεις.

Πράγματι εντυπωσιακό! Μάτι βγάζει σχεδόν…

Μάλιστα, ακόμη πιο εντυπωσιακό γίνεται το γεγονός πως όλες οι γεννήσεις αυτές φέρονται να πραγματοποιήθηκαν μέσα στα όρια του δήμου Αθηναίων και συγκεκριμένα οι περισσότερες κυρίως στην τέταρτη Δημοτική Κοινότητα του δήμου Αθηναίων, δηλαδή περιοχές όπου υπάρχουν καταυλισμοί Ρομά. Μάλιστα πάρα πολλές από αυτές έχουν περισσότερα από ένα παιδί και δηλώνονται ως «αγνώστου πατρός».

Τελικά, ο δήμαρχος Αθηναίων προχώρησε στην απομάκρυνση της προϊσταμένης και της διευθύντριας του ληξιαρχείου του δήμου Αθηναίων αλλά και όλων των υπαλλήλων που χειρίστηκαν τα περισσότερα από τα περιστατικά αυτά, ενώ, παράλληλα, ζήτησε τη διενέργεια σε βάθος διοικητικού ελέγχου με τη συνδρομή του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα