Εικόνες φρίκης από το μακελειό των Ταλιμπάν σε σχολείο του Πακιστάν (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Σοκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η πρωτοφανούς βιαιότητας επίθεση ένοπλων Ταλιμπάν που σημειώθηκε το πρωί σε σχολείο της περιοχής Πεσαβάρ του Πακιστάν, στο οποίο φοιτούν παιδιά στρατιωτικών.

Οι Ταλιμπάν εισέβαλαν το πρωί στο σχολείο φορώντας στρατιωτικές στολές και πήραν ομήρους 500 παιδιά και δασκάλους.

Ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης είναι 135 νεκροί, οι περισσότεροι από τους οποίους μαθητές από 10 έως 20 ετών, ενώ, ο στρατός και η αστυνομία ανακοίνωσαν

ότι και οι έξι ένοπλοι είναι νεκροί.

"Ο έκτος τρομοκράτης σκοτώθηκε. Οι αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί που έχουν τοποθετήσει οι τρομοκράτες παρακωλύουν την ταχεία ολοκλήρωση της εκκαθαριστικής επιχείρησης", ανέφερε ο Πακιστανός υποστράτηγος Άσιμ Μπάτζουα μέσω Twitter. "Τελειώνουμε", πρόσθεσε.

Tα περισσότερα παιδιά έπεσαν νεκρά αφού πυροβολήθηκαν με μια σφαίρα στο κεφάλι, διευκρίνισε ο υπουργός Ενημέρωσης της τοπικής κυβέρνησης Μουστάκ Γάνι, ο οποίος έκανε λόγο για 25 βαριά τραυματίες.

Σε δύο τοπικά νοσοκομεία έχουν μέχρι στιγμής καταμετρηθεί οι σοροί τουλάχιστον 84 παιδιών ενώ πολλοί μαθητές αγνοούνται.

Οι εικόνες από τη σκηνή της τραγωδίας προκαλούν φρίκη, ενώ, σοκάρουν και οι μαρτυρίες των παιδιών που βρέθηκαν σε σχολείο της κολάσεως. Μια μικρή μαθήτρια ανέφερε ότι όταν οι Ταλιμπάν μπήκαν στην τάξη της και άρχισαν να πυροβολούν, εκείνη προσποιήθηκε τη νεκρή και μόλις έφυγαν από εκεί κατάφερε να αποδράσει.

Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία ενός μαθητή που βρισκόταν μέσα στο σχολείο, ο οποίος μίλησε στην Guardian. "Βρισκόμασταν μέσα στο αμφιθέατρο, όταν ξαφνικά άρχισαν να πέφτουν πυρά από παντού. Οι καθηγητές μας έδωσαν άμεσα οδηγία να πέσουμε κάτω και να παραμείνουμε σιωπηλοί".

''Τραγικές φιγούρες'' οι γονείς των μαθητών που φωνάζουν με λυγμούς: ''Mας πήρε είκοσι χρόνια να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας και χρειάστηκαν είκοσι λεπτά για να τα σκοτώσουν''.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε σήμερα την "αποκρουστική" και "φρικτή" επίθεση που διέπραξαν οι Ταλιμπάν.

"Στοχοθετώντας παιδιά και δασκάλους σε αυτή την ειδεχθή επίθεση, οι τρομοκράτες επέδειξαν για ακόμη μια φορά την εξαχρείωσή τους", τόνισε ο Ομπάμα σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ παραμένει δεσμευμένη να βοηθήσει την κυβέρνηση του Πακιστάν στις προσπάθειές να "καταπολεμήσει την τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό" και "να προωθήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή" της νοτιοανατολικής Ασίας.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ κήρυξε τη χώρα σε τριήμερο εθνικό πένθος, ενώ χαρακτήρισε τη σφαγή "εθνική τραγωδία".

"Αυτή είναι μια εθνική τραγωδία που εξαπέλυσαν βάρβαροι. Αυτά ήταν τα παιδιά μου. Είναι απώλεια για μένα, για τη χώρα", είπε.

Διαβάστε επίσης:

Θηριωδία στο Πακιστάν: 100 νεκρά παιδιά (Συνεχής ενημέρωση)

Βγάζουν νεκρούς μαθητές από το σχολείο της ομηρίας των Ταλιμπάν

Keywords
Τυχαία Θέματα