Εκπαιδευτικός ένας από τα μέλη της σπείρας με τα Καλάσνικοφ στη Θεσσαλονίκη

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσαν έξι μέλη της σπείρας με τα καλάσνικοφ που διέπραττε ληστείες στους νομούς Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής. Μεταξύ των συλληφθέντων ο φερόμενος αρχηγός της οργάνωσης, δραπέτης των φυλακών Κασσάνδρας και ένας 53χρονος εκπαιδευτικός.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν τρεις Αλβανοί και τρεις Έλληνες (δύο άντρες – μία γυναίκα) ηλικίας 23, 26, 32, 24, 53 και 22 ετών αντίστοιχα, ενώ αναζητούνται δύο ακόμη συνεργοί τους. Στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας

29χρονος που είναι ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης.

Ο «ιθύνων νους» της σπείρας ειχε αποδράσει τον περασμένο Απρίλιο από τις αγροτικές φυλακές της Κασσάνδρας Χαλκιδικής, όπου εξέτιε ποινή για ληστείες και ναρκωτικά.

Ο 53χρονος εκπαιδευτικός κατηγορείται για συμμετοχή σε ληστεία που διεπράχθη σε βάρος υπαλλήλου των ΕΛ.ΤΑ.

Όπως επισήμανε ο διευθυντής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχος Αθηναγόρας Παζαρλής, κάποια από τα κατηγορούμενα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχουν συγγενικές σχέσεις μεταξύ τους, ενώ κάποια εξ αυτών γνωρίστηκαν μέσα στις φυλακές. Πέρα από τις διαπραχθείσες ληστείες, χαρακτηριστικό των οποίων ήταν η χρήση καλάσνικοφ, η σπείρα φέρεται ότι σχεδίαζε να ληστέψει το επόμενο διάστημα χρυσοχοείο στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με τον ταξίαρχο, η δράση της ένοπλης σπείρας ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο. Με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, η οργάνωση κατηγορείται ότι λήστεψε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων, ένα κατάστημα ηλεκτρικών ειδών και χρυσοχοΐας, μία 44χρονη ένοικο μονοκατοικίας κι έναν υπάλληλο των ΕΛ.ΤΑ., αρπάζοντας χρήματα (περί τα 13.500 ευρώ), κοσμήματα και ρολόγια (αξίας 8.000 ευρώ).

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι όπου διέμενε ο 23χρονος, στα Βρασνά Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο καλάσνικοφ κι ένα πιστόλι κρότου, με τα φυσίγγιά τους, ενώ σε σπίτι συγκατηγορουμένου του εντοπίστηκαν μικροποσότητες χασίς.

Για την υπόθεση συνελήφθη, εξάλλου, μία 22χρονη Ελληνίδα, η οποία κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία, καθώς φέρεται ότι φιλοξενούσε στο σπίτι της τον κατηγορούμενο ως αρχηγό της οργάνωσης και του παραχώρησε όχημα προκειμένου να διευκολύνει τις κινήσεις του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ο οποίος τους παρέπεμψε να απολογηθούν σε ανακριτή.

Αναλυτικά οι ληστείες για τις οποίες κατηγορούνται τα μέλη της σπείρας με τα καλάσνικοφ:

Μέσα Σεπτεμβρίου 2013, στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης – Σουρωτής, προσέγγισαν πρατήριο υγρών καυσίμων και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και απειλή πολεμικού τυφεκίου και σιδερόβεργας, αφαίρεσαν 3.500 ευρώ. Κατά την αντίδραση του πατέρα του ιδιοκτήτη, τον χτύπησαν με τη σιδερόβεργα, τραυματίζοντάς τον στο κεφάλι.Στις 12-11-2013, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών και χρυσοχοΐας στο Σταυρό Θεσσαλονίκης και με την απειλή δύο πολεμικών τυφεκίων και ενός πιστολιού, ακινητοποίησαν 52χρονο ιδιοκτήτη και 49χρονο παρευρισκόμενο εντός του καταστήματος και στη συνέχεια αφαίρεσαν κοσμήματα και ρολόγια αξίας περίπου 8.000 ευρώ.Αρχές Σεπτεμβρίου 2013 στην Εθνική Οδό Λαγκαδά Καβαλαρίου, συγκρούστηκαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε 32χρονος υπάλληλος των ΕΛ.ΤΑ. Λαγκαδά, αναγκάζοντας τον να ακινητοποιήσει το παραπάνω όχημα και στη συνέχεια με την απειλή μακρύκαννου όπλου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ, που προορίζονταν για την πληρωμή συντάξεων και 1.070 ευρώ που ανήκαν στον 32χρονο.Στις 09-09-2013 στην Εθνική Οδό Λαγκαδά Ασσήρου προσέγγισαν μονοκατοικία και με το πρόσχημα βλάβης του αυτοκινήτου τους, εισήλθαν στην οικία 44χρονης όπου με την απειλή πολεμικού τυφεκίου ακινητοποίησαν την ιδιοκτήτρια και την κόρη της και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο της 44χρονης, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από περίοικους και τράπηκαν σε φυγή.Τον Ιούλιο του 2013, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε υποκατάστημα γαλακτοβιομηχανίας στη Χαλκιδική και αφού ακινητοποίησαν με την απειλή πολεμικού τυφεκίου δύο υπαλλήλους, κατευθύνθηκαν στο ταμείο, πλην όμως δεν αφαίρεσαν οτιδήποτε καθότι ήταν άδειο.

Οι ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ.:

Keywords
Τυχαία Θέματα