Επίθεση του προέδρου ΝΟΔΕ Β8 στα parapolitika.gr

Επίθεση στα parapolitika.gr εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Β8, και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Βασίλης Παπαδόπουλος, με αφορμή ανάρτηση μας με τίτλο "Φωτιές άναψε η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ". Το άρθρο, αποτέλεσμα ρεπορτάζ και επαφών του parapolitika.gr με στελέχη της ΝΔ,αναφέρεται

στην αγωνία (χωρίς να υπάρχει πουθενά αυτή η λέξη, αλλά να συμπεραίνεται από το ύφος του κειμένου) τοπικών στελεχών της ΝΔ, για τις επικείμενες συγχωνεύσεις. Το άρθρο το διαψεύδει ο κ. Παπαδόπουλος, κάνοντας λόγο για ανακριβές ρεπορτάζ.

Προφανώς ο κ.Παπαδόπουλος, ξεπερνάει τα όρια της τοπικής του και μιλάει με ολόκληρο τον κομματικό μηχανισμό, του οποίου μιλάει και ως εκπρόσωπος. Mάλιστα είναι ιδιαίτερα ειρωνικός, λέγοντας πως δεν γνωρίζει από που προκύπτει η "αγωνία" μας για το εν λόγω θέμα, χωρίς κάτι τέτοιο να προκύπτει από τo ύφος του ρεπορτάζ, στο οποίο κταγράφει - ως οφείλει ένα ρεπορτάζ- μία πραγματικότητα και αναφέρεται στην δεδομένη αγωνία πολλών κομματαρχών, μετά την εξαγγελία, από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά του Αντώνη Σαμαρά, περί συγχωνεύσεων τοπικών οργανώσεων, που δεν προσφέρουν κάτι στην δύσκολη πολιτική συγκυρία, που βιώνει η πατρίδα μας. Τον ενημερώνουμε λοιπόν πως δεν έχουμε καμία αγωνία, όπως πιθανόν να έχει αυτός, λόγω της θέσης του.

Ο κύριος Παπαδόπουλος μάλιστα, που κάνει και μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, δεν μπήκε καν στον κόπο, ενώ απευθύνετε σε μας, να μας... κοινοποιήσει την απάντηση του, ενώ παράλληλα ζητάει την αποκατάσταση της... αλήθειας (προφανώς της δικής του αλήθειας).

Αντίθετα, ενώ δεν κοινοποίηθηκε η απάντηση στα parapolitika.gr, άρχισε να την κοινοποιεί στα social media, προφανώς για να πάρει τα εύσημα από τα μέλη της τοπικής του οργάνωσης, για το πόσο ωραία τα λέει και πόσο δυναμικά αρθρώνει "δημόσιο"- λόγο, θυμίζοντας το ρητό "εδοξάσθη κρυπτόμενος".

Παρ' ότι η απάντηση του έφτασε σε μας από σπόντα, ως ορίζει η δημοσιογραφική δεοντολογία, την δημοσιεύουμε, αν και σε ενα μεγάλο μέρος της, δεν κάνει τίποτα άλλο, από το να διαφημίζει τον... εαυτό του και το δικό του κομματικό μαγαζάκι, που ονομάζεται ΝΟΔΕ Β8.

Αναλυτικά η απάντηση του κ.Παπαδόπουλου:

"Διαβάζοντας με πολλή προσοχή το ρεπορτάζ σας «Φωτιές άναψε η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ!» και παρότι δεν ξέρω που οφείλεται η αγωνία σας για τα... εγκεφαλικά και την … πολυετή αδράνεια των Οργανώσεων της ΝΔ, να σας ενημερώσω τα εξής, αναμένοντας (ελπίζω όχι μάταια) να σταματήσει η παραπληροφόρηση που συστηματικά ασκείτε στο εν λόγω θέμα:

-Μιλάτε για αιφνιδιασμό, όταν οι αλλαγές δεν προήλθαν από παρθενογένεση, αλλά κατόπιν εκτεταμένου διαλόγου Γραμματείας Π.Ε. και Οργανωμένης Βάσης. Ο κ. Παπαμιμίκος και οι αρμόδιες Γραμματείες του κόμματος πήραν την πρωτοβουλία, συνέθεσαν τις απόψεις και παρουσίασαν στην Π.Ε. το νέο μοντέλο Οργάνωσης, μοντέλο ολοκληρωμένο και σύγχρονο. Με τη σύμφωνη γνώμη και την υποστήριξη των απερχόμενων διοικήσεων ΝΟΔΕ. Επομένως, που είναι ο αιφνιδιασμός;
-Για του λόγου το αληθές, στην ιστοσελίδα της ΝΔ έτρεχε σχετικό ερωτηματολόγιο για τα ΔΣ, ενώ συνεχή ήταν τα συμβούλια στη Συγγρού.
-Η μορφή Οργάνωσης που αντικαταστάθηκε, έκλεισε μοιραία τον κύκλο της. Δεν απέτυχε, έκλεισε τον κύκλο της. Και η νέα εγκρίθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ με τους Προέδρους ΝΟΔΕ να μετέχουν στην Π.Ε. της οποίας η συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από ομοψυχία, αίσθημα εθνικής ευθύνης και υψηλό πολιτικό φρόνημα.
-Μιλάτε για χρόνια αδράνειας. Ερωτώ που είναι η δημοσιογραφική σας ιδιότητα. Μάλλον αυτή είναι αδρανής. Οι ΝΟΔΕ ήταν ο πρωταγωνιστής που έκρινε τη νίκη Σαμαρά στην αρχηγία της ΝΔ. Με τους βουλευτές και την Αυτοδιοίκηση τότε απέναντί του. Οι ΝΟΔΕ είναι αυτές που στήριξαν την ενότητα της παράταξης και την επομένη των μαζικών διαγραφών βουλευτών. Για ποια πολυετή αδράνεια μιλάτε;
-Είναι δεδομένο ότι η κρίση χτύπησε και τις Οργανώσεις, που μάλλον ξεχνάτε ότι συντηρούνται από τις εθελοντικές εισφορές των μελών. Αλλά οι Οργανώσεις δεν είναι μόνο οι τοίχοι. Είναι- κυρίως- οι άνθρωποι και η πολιτική τους παρουσία και παρέμβαση. Και στη συντριπτική τους παρουσία οι Οργανώσεις ήταν και είναι παρούσες.
-Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ΝΟΔΕ Β8, για την οποία πριν μερικούς μήνες γράψατε ότι έπαψε να λειτουργεί. Δυστυχώς είστε ασυνεπείς και ως προς την έγκυρη ενημέρωση των αναγνωστών σας αλλά και ως προς τη στοιχειώδη δεοντολογία . Εξ όσων γνωρίζω κανείς από την ιστοσελίδα σας δεν ήρθε σε επαφή με τον υπογράφοντα, Πρόεδρο της εν λόγω ΝΟΔΕ. Αν το κάνατε, θα γνωρίζατε ότι η ΝΟΔΕ Β8 συνέχιζε και συνεχίζει τη λειτουργία της. Ότι ούτως ή άλλως δεν διαθέτει γραφεία ικανά να φιλοξενήσουν πολυπρόσωπα συμβούλια και ότι αυτά γίνονται σε μεγαλύτερους χώρους των Τοπικών της Οργανώσεων, παλαιότερα στην Αγία Βαρβάρα και τώρα στην Ιεράπολη Αιγάλεω και το Κέντρο Χαϊδαρίου. Στο Κέντρο Χαϊδαρίου πραγματοποιήσαμε και τις εκλογές Συνέδρων με συμμετοχή επί του Καταλόγου άνω του 80% αρκετό διάστημα μετά το δημοσίευμά σας. Στη σημερινή δε Π.Ε. μετέχουν από τη ΝΟΔΕ Β8 τρία μέλη. Που επομένως στηρίζετε το συμπέρασμα του προηγούμενου ρεπορτάζ σας, αλλά και του σημερινού;

Κύριοι, εν κατακλείδι, η κρίση που περνά η χώρα θα έπρεπε τουλάχιστον να μας έχει διδάξει όλους κάποια πράγματα και για τις δικές μας ευθύνες και νοοτροπίες. Για την ευκολία, την προχειρότητα και την ανακρίβεια που αποτελούσαν επί δεκαετίες κομμάτια της νοοτροπίας στη χώρα μας. Η ΝΔ και οι Οργανώσεις της διδάχθηκαν και προχωρούν προσπαθώντας και να εκσυγχρονιστούν και να διορθώσουν κακώς κείμενα. Προχωρούμε σε μια νέα εποχή, που προσδοκούμε να μας αναδείξει ακόμα πιο αποτελεσματικούς στη υπηρέτηση των αξιών της παράταξής μας, κυρίως όμως ακόμη πιο χρήσιμους στην ελληνική κοινωνία. Εσείς;

Πραγματικά ελπίζω σε αποκατάσταση της αλήθειας.

Υ/Γ: Προκειμένου να μην υποπέσετε σε νέο σφάλμα, προσπαθώντας να ερμηνεύσετε τα κίνητρα της απάντησής μου, σας γνωρίζω ότι γνώμονάς μου είναι αποκλειστικά η αποκατάσταση της αλήθειας ως ελάχιστη ηθική υποχρέωση έναντι των συνεργατών και συναγωνιστών μου, καθώς ολοκλήρωσα δεύτερη συνεχόμενη θητεία ως Πρόεδρος ΝΟΔΕ και βάσει του Κανονισμού ούτως ή άλλως δεν θα είμαι υποψήφιος για την Προεδρία της νέας ΝΟΔΕ Β3 στις προσεχείς εκλογές.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΔΕ Β8

Βασίλης Α. Παπαδόπουλος

Μέλος Π.Ε."

Keywords
Τυχαία Θέματα