Εξέλιξη: Δεν προκύπτει ταυτοποίηση του DNA των Ελληνοουκρανών με 4χρονο κοριτσάκι!

Δεν προκύπτει DNA ταυτοποίηση με την οικογένεια Ελληνοουκρανων από την Θεσσαλονίκη, το παιδί των οποίων δηλώθηκε γεννημένο και νεκρό το 2009 και κηδεύτηκε, ενώ στη συνέχεια κατα την εκταφή προέκυψε ότι το φέρετρο ηταν κενό και εχει δηλωθεί σε αφάνεια.
Γενετικό υλικό το οποίο είχε ληφθεί απο τους δυο γονείς ελέγχθηκε με το επίχρισμα (DNA) της ανήλικης, και δεν υπάρχει κληρονομική συμβατότητα. άρα δεν ειναι αυτοί οι φυσικοί γονείς της.

Οι

έρευνες για την ΕΛΑΣ, συνεχίζονται και μέσω ΔΑΣ/ INTERPOL, που βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία για οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να αξιοποιηθεί και συσχετιστεί με την υπόθεση. Έχουν ενημερωθεί όλες οι Αστυνομικές Αρχές χωρών οι οποίες ενδεχομένως θα μπορούσαν να έχουν αξιοποιήσιμα στοιχεία για τις έρευνες.

Εκτιμήσεις απο τις Αρχές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Νάντιας Αλεξίου, αναφέρουν, ότι το ζευγάρι των Ρομα, έχει απόλυτη εικόνα της πραγματικής κατάστασης για τη γενεαλογική προέλευση της ανήλικης, και τον τροπο που βρέθηκε στην οικογένεια των Ρομά, ωστόσο -μέχρι στιγμής επιμένουν στον ισχυρισμό της αλλοδαπής (ΒουλγαροΡομα) η οποία γέννησε στον καταυλισμό και εγκατέλειψε το κοριτσάκι.

Η "Μαρία των.. Ρομά",ηλικιακά προσδιορίζεται μεγαλύτερη απο 4ετων, καθώς η ηλικία αυτή προκύπτει απο τη δήλωση στο ληξιαρχείο του Δήμου Αθηναιων (2009), απο τους δυο φερόμενους γονείς Ρομα- ενώ αναμένεται διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης, προκειμένου να προσδιοριστεί επακριβώς η ηλικία της.

Keywords
Τυχαία Θέματα