Γ. Παπαντωνίου: Πιο κοντά στη διάσπαση η Ευρωζώνη

«Αν δεν αλλάξει η ακολουθούμενη πολιτική στην ευρωζώνη στην κατεύθυνση της στήριξης της ανάπτυξης, πολλαπλασιάζονται οι κίνδυνοι διάσπασης λόγω κοινωνικών και πολιτικών εντάσεων που προκαλεί η ανεργία και η καθίζηση του βιοτικού επιπέδου στις αδύναμες χώρες της περιφέρειας».

Αυτό τόνισε ο πρώην υπουργός κ. Γιάννος Παπαντωνίου στο συνέδριο με θέμα την παγκόσμια, και ευρωπαϊκή, οικονομική κρίση που έγινε στην Αιξ-αν-Προβένς .

Στο συνέδριο συννετείχαν η Κριστίν Λαγκάρντ, Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, ο Ζαν-Κλωντ Τρισέ, πρώην Πρόεδρος της ΕΚΤ, ο Γενς Βάϊντμαν, Πρόεδρος της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας (Bundesbank), ο Πιερ Μοσκοβισί, υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας και ο Ντιντιέ Ρέϊντερς, Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου.

Ο κ. Παπαντωνίου στην ομιλία του τόνισε ότι, αν δεν αλλάξει η ακολουθούμενη πολιτική στην ευρωζώνη στην κατεύθυνση της στήριξης της ανάπτυξης και της ταχύτερης προώθησης της ευρωπαϊκής οικονομικής ενοποίησης, πολλαπλασιάζονται οι κίνδυνοι διάσπασης λόγω κοινωνικών και πολιτικών εντάσεων που προκαλεί η ανεργία και η καθίζηση του βιοτικού επιπέδου στις αδύναμες χώρες της περιφέρειας.

Αντίθετα, ο κ. Γενς Βάϊντμαν υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια αλλαγής της γερμανικής πολιτικής, ανεξάρτητα από την έκβαση των εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Γ.Α.

Keywords
Τυχαία Θέματα