Η γυναίκα που κρύβεται πίσω από το facebook!

Η αυτοκινητοπομπή που διέσχισε τη Hacker Way 1 στις αρχές του έτους εξέπληξε ακόμα και τους βαριεστημένους υπαλλήλους του Facebook, που είναι εξοικειωμένοι με επισκέψεις από διάσημους και πολιτικούς. Έτσι μετά από μερικές μέρες στη διάρκεια της εβδομαδιαίας παρουσίασης του διευθύνοντος συμβούλου Μαρκ Ζούκερμπεργκ ένας υπάλληλος ρώτησε ποιος είχε έρθει. Αποκαλύφθηκε ότι ο διακεκριμένος επισκέπτης – ο Υπουργός Οικονομικών Τζέικομπ Λιού – δεν είχε έρθει για να επισκεφθεί τον

Ζούκερμπεργκ. Η επιχειρησιακή διευθύντρια Σέριλ Σάντμπεργκ αποκάλυψε ότι είχε κανονίσει ένα πρόγευμα με τοπικούς επιχειρηματικούς παράγοντες για τον Λιού. Υπήρξαν κάποιοι ψίθυροι και ο Ζούκερμπεργκ συνέχισε να απαντάει σε ερωτήσεις.

Αυτό που φάνηκε συνηθισμένο στο Facebook θα ήταν ασύλληπτο οπουδήποτε αλλού στην Αμερική. Όμως δεν υπάρχουν πολλά άτομα σαν τη Σάντμπεργκ (Νο.5 στη λίστα με τις πιο ισχυρές γυναίκες). Πολλές γυναίκες έχουν καταλάβει ανώτατα αξιώματα σε μεγάλες επιχειρήσεις. Άλλες, όπως η Σάντμπεργκ, έχουν μεταπηδήσει με επιτυχία από το Υπουργείο Οικονομικών στη Γουόλ Στριτ ή τη Σίλικον Βάλεϊ.

Το βιβλίο της Lean In δε σημειώνει απλά επιτυχία: βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων και πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα από το Μάρτιο μέχρι σήμερα. Η έκδοσή του πυροδότησε μια διεθνή κίνηση που κατέστησε δημοφιλή το φεμινισμό για άλλη μια φορά, τουλάχιστον μεταξύ επαγγελματιών. Παρότι η Σάντμπεργκ θα μπορούσε να διοικήσει οποιαδήποτε εταιρεία στην Αμερική, επέλεξε να είναι το Νο.2 σε μια εταιρεία όπου οι πιθανότητες να γίνει Νο.1 είναι μηδενικές.

Διαβάστε περισσότερα: fortunegreece.com

Keywords
Τυχαία Θέματα