Η μνημονιακή βιτρίνα της ΝΔ

Αρνητικά σχόλια και συζητήσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας έχει προκαλέσει η μετεκλογική στρατηγική που έχει υιοθετήσει η ηγεσία του κόμματος, η οποία εν πολλοίς ακολουθεί τα μνημονιακά χαρακτηριστικά της κυβέρνησης Σαμαρά. Ενδεικτικό, όπως αναφέρεται στις εν λόγω συζητήσεις, αλλά και σύμφωνα με το SECRET, ένθετο της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ,

είναι το γεγονός ότι ο Μεσσήνιος αρχηγός τοποθέτησε στην πρώτη γραμμή του κόμματος, με σκοπό να σηκώσουν το βάρος της αντιπολιτευτικής δραστηριότητας, τρεις πρώην υπουργούς που είχαν διακριθεί το προηγούμενο διάστημα για την άριστη συνεργασία τους με την τρόικα και την ολοκλήρωση όλων των μνημονιακών υποχρεώσεων των τομέων ευθύνης τους.


Ο λόγος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Αδωνι Γεωργιάδη και τον Γιάννη Βρούτση, που επιλέχθηκαν από τη Συγγρού για τις τρεις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεωργιάδης ως υπουργός Υγείας είχε περάσει με επιτυχία όλα τα καυτά θέματα που είχε θέσει η τρόικα, υιοθετώντας πολλές από τις προτάσεις των δανειστών, βάζοντας όμως απέναντί του τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς, ενώ τις ίδιες επιδόσεις είχε και ο Γιάννης Βρούτσης στο υπουργείο Εργασίας. Ο τελευταίος μπορεί να προσπάθησε να βάλει τάξη στο χαώδες Ασφαλιστικό, καθιερώνοντας τα συστήματα «Εργάνη», «Αρτεμις», «Ατλας» και «Περσέας», ωστόσο προκάλεσε αντιδράσεις όταν δέχθηκε να συζητήσει με την τρόικα την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Αντίστοιχα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφερε σε πέρας όλες τις μνημονιακές υποχρεώσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προωθώντας θέματα όπως η κινητικότητα, η διαθεσιμότητα και η αξιολόγηση δομών και υπαλλήλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα