Η μονάκριβη του Σαμαρά

Της Βάσιας Μπάκα, εφημερίδα Παραπολιτικά

Τα φώτα της δημοσιότητας μαγνήτισε με την εμφάνισή της την περασμένη Κυριακή η Λένα Σαμαρά, κόρη του πρωθυπουργού, η οποία μαζί με τον πατέρα της ταξίδεψαν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, την Πύλο, για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που εμφανίστηκαν, έπειτα από αρκετό καιρό, μαζί, και μάλιστα σε μια σημαντική ημέρα για την Ελλάδα, όπως είναι οι εκλογές.

Ο Αντώνης Σαμαράς έδειχνε πραγματικά χαρούμενος στο πλευρό της κόρης του. Ο πρωθυπουργός, άλλωστε, έχει ιδιαίτερη αδυναμία στη Λένα, η οποία είναι το πρώτο του παιδί και έχει πάρει το όνομά της από τη γιαγιά της και μητέρα του Αντώνη Σαμαρά, Ελένη (Λένα) Ζάννα.

Η ΠΥΛΟΣ. Τόσο η Λένα όσο και ο μικρότερος γιος του πρωθυπουργού, Κωνσταντίνος, τρέφουν βαθιά αγάπη για τη γενέτειρα του πατέρα τους, καθώς από πολύ μικρή ηλικία ταξίδευαν με την οικογένειά τους στην όμορφη πόλη της Πύλου και για αυτό έχουν δεθεί ιδιαίτερα με τον τόπο. Το γεγονός, άλλωστε, ότι ο πατέρας τους από τα πρώτα χρόνια της πολιτικής του καριέρας είχε την προσωνύμια «ο Μεσσήνιος» δεν θα μπορούσε να μην τους κάνει να θεωρούν ξεχωριστή την περιοχή. Αυτό αποδείχτηκε και την προηγούμενη Κυριακή από το ότι η Λένα διατηρεί τα εκλογικά της δικαιώματα στην Πύλο, κάτι που δείχνει και ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι αρκετά παραδοσιακός και δεν θέλει η νεότερη γενιά της οικογένειας να κόψει τον «ομφάλιο λώρο» με τη μεσσηνιακή κωμόπολη. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που η κοινή εμφάνιση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας με την κόρη του έκανε τα φλας των φωτογράφων να αστράψουν. Η 23χρονη Λένα με τα μακριά, καστανά μαλλιά και τα εκφραστικά μάτια, αν και δεν έδειξε ιδιαίτερα άνετη μπροστά στον φακό, δεν ξέχασε να χαμογελά. Μάλιστα, ένα από τα θέματα που προξένησαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δημιούργησαν ποικίλα σχόλια ήταν το γεγονός πως, αν και πατέρας και κόρη μπήκαν την ίδια στιγμή πίσω από τα παραβάν για να ψηφίσουν, η Λένα ήταν αρκετά σύντομη και περίμενε αρκετά λεπτά τον πατέρα της, που φάνηκε πιο σκεπτικός. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δημόσιες εμφανίσεις της κόρης του πρωθυπουργού στο πλευρό των γονιών της είναι σπάνιες. Τελευταία φορά που την είχε απαθανατίσει ο φακός ήταν πριν από πέντε χρόνια, συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2009, στο Ηρώδειο, όπου στο πλευρό του Αντώνη και της Γεωργίας Σαμαρά παρακολούθησε τους «Ορνιθες» του Αριστοφάνη. Αυτό που προκαλεί πάντοτε εντύπωση είναι η εξαιρετική ομοιότητα της Λένας με τη μητέρα της, η οποία όσο περνάνε τα χρόνια γίνεται όλο και πιο έντονη. Η Λένα είχε εμφανιστεί δημόσια και τον Ιανουάριο του 2009, όταν ο Αντώνης Σαμαράς είχε αναλάβει το υπουργείο Πολιτισμού, πραγματοποιώντας ένα «ιστορικό» comeback. Τότε η 23χρονη βρισκόταν στην Ελλάδα για τις διακοπές των Χριστουγέννων και είχε επιλέξει να καθυστερήσει την αναχώρησή της, καθώς δεν μπορούσε να μη βρίσκεται δίπλα στον πατέρα της κατά την τελετή παραλαβής του υπουργείου.

Οι λαμπρές σπουδές στο Λονδίνο

Από μικρό παιδί, η Λένα Σαμαρά ήταν ιδιαίτερα συνεσταλμένη και, φυσικά, πολύ καλή μαθήτρια. Στα χρόνια του Κολλεγίου Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε το 2008, ήταν συμμαθήτρια με γόνους πολύ γνωστών οικογενειών. Ανάμεσα στους συμμαθητές της ήταν η κόρη του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, Μαργαρίτα, ο πρωτότοκος γιος της Γιάννας και του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, Παναγιώτης, ο γιος του Μιχάλη Λιάπη, Κωνσταντίνος, η κόρη του Γιώργου Βουλγαράκη, Παυλίνα, η κόρη του Γεράσιμου Αρσένη και της Λούκας Κατσέλη, Αμαλία-Αλεξάνδρα, αλλά και η κόρη του γνωστού δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη, Αννα-Ιόλη. Η Λένα, παρά το γεγονός ότι μεγάλωσε σε ένα σπίτι όπου κυριαρχούσε η πολιτική σε κάθε στιγμή της καθημερινότητας της οικογένειας, επέλεξε να ακολουθήσει τα επαγγελματικά βήματα της μητέρας της, σπουδάζοντας στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου πολιτικός μηχανικός. Μάλιστα, διακρίνεται για τις επιδόσεις της ανάμεσα στους συμφοιτητές της και το επαγγελματικό μέλλον της προβλέπεται λαμπρό, καθώς της αρέσει να ασχολείται με μεγάλη επιμέλεια με το αντικείμενό της.
Εκτός από τις σπουδές της, η νεαρή τρισέγγονη της Πηνελόπης Δέλτα διακρίνεται και για την εξαιρετική της τεχνική στο τένις, αφού ασχολείται από μικρή ηλικία με το αγαπημένο της άθλημα, που ακόμη και σήμερα τη χαλαρώνει από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητάς της.

Keywords
Τυχαία Θέματα