Λαμπρόπουλος: "Η Ευρώπη μπορεί και πρέπει να κατοχυρώσει την ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών της,"

Στα σημεία συμβολής της Ελλάδος στον τομέα της αμύνης και της ασφαλείας, στη διάρκεια της προεδρίας από μέρους της του συμβουλίου της ΕΕ, αναφέρθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Γιάννης Λαμπρόπουλος κατά τον χαιρετισμό του στην έναρξη του διεθνούς συνεδρίου ασφαλείας και χειρισμού κρίσεων με την επωνυμία «Αθηνά 2014».

«Ενδεικτικά θα αναφέρω τη διαμόρφωση της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη θαλάσσια ασφάλεια. Η χώρα μας τονίζει συνεχώς τη σημασία της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής Ασφάλειας. Η Ευρώπη μπορεί και πρέπει να κατοχυρώσει την ασφάλεια

και την ευημερία των πολιτών της, παρά τη δυσπιστία που επικρατεί, μετά και την δημοσιονομική κρίση», τόνισε χαρακτηριστικώς ο ΥΦΕΘΑ κατάτη σημερινή παρθενική του δημόσια εμφάνιση με τη νέα του θεσμική ιδιότητα μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Σε άλλο σημείο ο κ.Λαμπρόπουλος, αναφερόμενος στο σπουδαίο αυτό συνέδριο, τόνισε ότι «Η χώρα μας, δια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με μεγάλη χαρά ανοίγει τις πύλες της στο διεθνές συνέδριο ασφαλείας και χειρισμού κρίσεων «Αθηνά 2014», το οποίο φέτος υπερβαίνει την εθνική του διάσταση, τιθέμενο υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο των δράσεων της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης», προσθέτοντας ότι «εδώ έγκειται η προστιθέμενη αξία του συνεδρίου, καθώς συνδυάζει την στρατιωτική εμπειρία και πρακτική με την επιστημονική θεώρηση, τις εγχώριες δράσεις με τη διεθνή εμπειρία και την οπτική των επιχειρήσεων σε θέματα διαχείρισης κρίσεων. Το έργο δεν είναι καθόλου εύκολο».

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα