Μιράντα Ξαφά στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1: "Δεν αρκεί η αναδιάρθρωση του χρέους"(ΗΧΗΤΙΚΟ)

«Ακόμα κι αν γίνει αναδιάρθρωση του χρέους η Ελλάδα δεν έχει να κερδίσει σημαντικά πράγματα τα επόμενα χρόνια», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΕΣ με τον Νίκο Ευαγγελάτο, η Μιράντα Ξαφά πρώην μέλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Όπως είπε «το επιτόκιο που

πληρώνει η χώρα στο πρώτο μνημόνιο είναι μισό τοις εκατό ενώ το επιτόκιο στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας μηδέν τοις εκατό –για μια δεκαετία- και είναι δύσκολο να δει κανείς πως θα βελτιωθούν οι όροι πάνω στα επιτόκια».
Είπε επίσης πως ακόμα κι αν «σπρώξουμε πιο πέρα από τα 30 χρόνια την αποπληρωμή δεν θα δοθεί ανάσα στα δημοσιονομικά της οικονομίας».

Τόνισε ότι «η Ελλάδα χρειάζεται ένα πλαίσιο οικονομικής πολιτικής καθώς -όπως είπε- κανείς δεν θα σου δανείσει χρήματα όταν ξεκινάς ότι εγώ δεν έχω κανένα πρόγραμμα και δανείστε μου». Εκτίμησε δε πως «η κυβέρνηση πρέπει να έχει κάποιο σχέδιο», ενώ τόνισε πως «το ΔΝΤ πρέπει να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα καθώς το ταμείο έχει τεχνογνωσία λειτουργεί βάσει κανόνων που τηρούνται….
Πλαίσιο εποπτείας υπάρχει σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν στην Νομισματική Ένωση».

Η κ. Μιράντα Ξαφά σημείωσε επίσης πως «η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα το Νοέμβριο για να ολοκληρώσει την αξιολόγηση του προγράμματος στο οποίο περιλαμβάνεται και ο προυπολογισμός του 2015», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για να εγκριθεί ο προϋπολογισμός να χρειαστούν νέα μέτρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα