Νέο κόμµα στις Ευρωεκλογές από ∆ιαµαντοπούλου, Φλωρίδη, Σκυλακάκη

Πρόβα τζενεράλε για κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές του ερχόµενου Μαΐου θυµίζει η εκδήλωση που γίνεται την επόµενη εβδοµάδα µε θέµα «Για µια άλλη Ευρώπη», την οποία διοργανώνει η Συµµαχία Φιλελευθέρων και ∆ηµοκρατών για την Ευρώπη (ALDE). Όπως διαβάζουμε στο SECRET, ένθετο της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στο πάνελ θα καθήσουν παρέα η πρώην υπουργός Αννα

∆ιαµαντοπούλου, ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης, αλλά και οι δήµαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης, κ.κ. Καµίνης και Μπουτάρης, όπως και ο... γίγαντας της πολιτικής και πρόεδρος της «∆ράσης», Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ολο αυτό το µείγµα «νεοφιλελεύθερων» - «εκσυγχρονιστών σηµιτικών» έρχονται να συµπληρώσουν επίσης η αντιπρόεδρος της «∆ράσης» (και πρώτη εξαδέλφη της Ντόρας Μπακογιάννη), Αντιγόνη Λυµπεράκη, ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, Λουκάς Τσούκαλης, αλλά και ο εκπρόσωπος Τύπου της ∆ΗΜ.ΑΡ., Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Η είδηση που προκύπτει από αυτό το ετερόκλητο πλήθος είναι ότι στο πίσω µέρος του µυαλού ορισµένων από τους προαναφερθέντες βρίσκεται η ιδέα για ένα κοινό εγχείρηµα στις ευρωεκλογές που έρχονται, µε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, στο οποίο θα χωρέσουν ∆ιαµαντοπούλου – Φλωρίδης - Σκυλακάκης και ορισµένοι ακόµα.

Η εν λόγω εκδήλωση θα έχει και πολυσυζητηµένες παρουσίες από την Ευρώπη, όπως ο πρόεδρος της οµάδας του ALDE στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκι Φερχόφσταντ, ενώ µε µαγνητοσκοπηµένο µήνυµα θα παρέµβει ο πρόεδρος της οµάδας των Πρασίνων στην Ευρωβουλή, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ. Σηµειώνεται, πάντως, ότι το εκλογικό µέτρο για να επιτευχθεί ο στόχος της εισόδου ενός κόµµατος στην Ευρωβουλή από την πρώτη κατανοµή είναι πολύ υψηλό (4,5% περίπου), ενώ, ακόµα κι αν η έδρα καταληφθεί στη δεύτερη κατανοµή, θα χρειαστεί ένα ποσοστό της τάξεως του 3,5%.

Το ερώτηµα είναι αν το δίδυµο ∆ιαµαντοπούλου - Φλωρίδη µε το… σοσιαλιστικό παρελθόν χωρά σε ένα σχήµα που σφύζει από νεοφιλελευθέρους, όπως ο Σκυλακάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα