Ο άγνωστος ακραίος νεοναζί που ερίζει για την ηγεσία της Χρυσής Αυγής!

Ακονίζουν τα μαχαίρια οι ακροδεξιοί μεταξύ τους...Στα δύο έχει χωριστεί η Χρυσή Αυγή, μετά την προφυλάκιση του αρχηγού της Νίκου Μιχαλολιάκου. Το ναζιστικό κόμμα, που είχε συσπειρώσει τα τελευταία χρόνια όλο τον ακροδεξιό χώρο και τον εγχώριο εθνικισμό, είναι υπό διάλυση, καθώς από την φύση τους τέτοια κόμματα είναι αρχηγικά. Στα άδυτα της ελληνικής ακροδεξιάς, έχει ξεκινήσει ήδη η συζήτηση για την επόμενη μέρα, και το ποιος θα μπορέσει να ηγηθεί του ελληνικού φασισμού, με παλιούς και νυν μικρούς

"ηγετίσκους" να ακονίζουν τα μαχαίρια για την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, ή τέλος πάντως του "απογόνου" της.

Το σίγουρο είναι πως ήδη πολλοί χρυσαυγίτες, δεν παρακολουθούν καν τα λεγόμενα της Ελένης Ζαρούλια, που όπως λένε δεν έχει κανένα απολύτως χαρακτηριστικό για να ηγηθεί, ειδικά σε τέτοιες ακραίες ομάδες, αφού εκτός των άλλων είναι και γυναίκα.

Πρόσωπο- κλειδί στην όλη εξέλιξη του ελληνικού ναζιστικού μορφώματος, αποτελεί ένα πρόσωπο άγνωστο στο ευρύ κοινό, που ακούγεται ως πιαθνός νέος καθοδηγητής. Πρόκειται για τον Ίωνα Φιλίππου, συνιδρυτή της Χρυσής Αυγής και συνοδοιπόρος του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Διαβάζουμε στο βιογραφικό του:

"Ανήκει στα 7 πρόσωπα που στις 9-2-86, υπό τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ίδρυσαν τον ΛΑΪΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Θεωρητικός και ιδεολογικός καθοδηγητής του Κινήματος, είναι ο συντάκτης της Διακήρυξης Ιδεολογικών Αρχών, κατά την περίοδο 1986-87 και κύριος αρθρογράφος του περιοδικού ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Μετέχει στην ιθύνουσα ομάδα έως το '90, δεύτερος κατά ιεραρχική τάξη.

Πιστός στην αρχή, «τα άνω ορίζουν τα κάτω», αποστασιοποιείται μαζί με εικοσαμελή ομάδα στελεχών στις 30-1-91, όταν η ηγεσία του Κινήματος αποφασίζει την Πολιτική Στροφή, δίχως ωστόσο να αποκόψει τους δεσμούς με τον Νίκο Μιχαλολιάκο. Αφιερώνεται στην θεωρητική μελέτη, παρακολουθώντας εκ του σύνεγγυς επί εικοσαετία τα δρώμενα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Στηρίζει και δικαιώνει τον Νίκο Μιχαλολιάκο σε όλες τις επιλογές του στις διαμάχες που ανεφύησαν, γνωρίζοντας ότι, όσοι επεχείρησαν την εσωτερική σύγκρουση είτε από πρόθεση είτε από ανεπάρκεια, έβλαψαν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και τον σκοπό της.

Τα τελευταία δύο χρόνια, αναλαμβάνει εκ νέου το έργο της θεωρητικής και πολιτικής υποστήριξης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ,που βιώνει μια αλματώδη πολιτική άνοδο, δίχως ωστόσο να επανενταχθεί στην διοικητική της ιεραρχία. Είναι ο βασικός συντάκτης των πολιτικών κειμένων και αναλύσεων της ηλεκτρονικής σελίδας της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ μέχρι τις εκλογές της 6ης Μαΐου"

Mετά τις εκλογές του Ιουνίου ασποστασιοποιείται από το κόμμα κατηγορώντας τον Μιχαλολιάκο και την Ζαρούλια

Σε σχετική ανάρτηση στο vima.gr για την αλλαγή που έκανε τότε ο Μιχαλολιάκος στον βουλευτή Σιώη με τον Ματθαιόπουλο, υπάρχει μία ανάρτηση από κάτω με την υπογραφή του και ημερομηνία 24 Ιουλίου 2012, την οποία μεταφέρουμε αυτολεξεί:

"Είμαι ο Ίων Φιλίππου, συνιδρυτής και τριάντα χρόνια χρυσαυγίτης, φιλάδελφος επί 40ετία (1972) του Νίκου Μιχαλολιάκου. Με θλίψη και δέος παρατηρώ τον κατήφορο ενός συνεπούς αγωνιστή και ικανού πολιτικού ανδρός, που λούζεται στην ευτέλεια την μεγάλη ώρα της δικαίωσης και του θριάμβου:¨ 'Ερμαιο ταπεινών ελατηρίων, να διορίζει την γυναίκα του βουλευτή την επαύριο των εκλογών και την μεθεπαύριο, τον φίλο της κόρης του, περιφρονώντας βάναυσα την ετυμηγορία του λαϊκού σώματος που τον ετίμησε. Μέχρι τις εκλογές, τον εστήριξα με σθένος, διότι πίστευα ότι είναι ο Αρχηγός της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Σήμερα με απέραντη θλίψη διαπιστώνω, ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν είναι παρά ο κάπελας στο "Κουτούκι του Νικόλα".

ΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ"

Keywords
Αναζητήσεις
ιων φιλιππου χρυση αυγη, ιων φιλιππου βιογραφικο
Τυχαία Θέματα