Το deal Χατζηδάκη - Μηταράκη στο Ισραήλ!

Στο Ελληνο-Ισραηλινό Επιχειρηματικό φόρουμ που διοργάνωσαν στο Τελ Αβίβ το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και το Invest in Greece, συμμετείχαν σήμερα ο Υπ. Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο Υφυπουργός Νότης Μηταράκης. Ο κ. Χατζηδάκης ως κεντρικός ομιλητής

στο φόρουμ επεσήμανε τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

«Εκ μέρους της Ελληνικής κυβέρνησης, εκφράζω την ικανοποίηση μου για την ενίσχυση των διμερών μας σχέσεων. Η Ελληνική κυβέρνηση επενδύει στην οικοδόμηση μιας στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ του Ισραήλ και της Ελλάδας σε διάφορους τομείς.

Η σημερινή παρουσία τόσων επιχειρηματιών από τις δύο χώρες αποδεικνύει τα πρακτικά ενδιαφέροντα που ενώνουν τις Ελληνικές και Ισραηλινές επιχειρηματικές κοινότητες. Ήδη υπάρχουν αποδείξεις βελτίωσης της συνεργασίας. Οι εξαγωγές από την Ελλάδα στο Ισραήλ αυξήθηκαν εντυπωσιακά κατά 312% το 2012. Το Ισραήλ είναι ο 13ος μεγαλύτερος εισαγωγέας Ελληνικών προϊόντων. Εντούτοις, η παρούσα κατάσταση στη διμερή οικονομική συνεργασία, για παράδειγμα στις άμεσες επενδύσεις, δεν αντικατοπτρίζει τις πραγματικές δυνατότητες των χωρών μας.

Πιστεύω ειλικρινά ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών μας σχέσεων. Το σημερινό forum μπορεί να δράσει ως καταλύτης για την επίτευξη αυτό το στόχου. Όπως δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κ. Netanyahu κατά τη διάρκεια της διακυβερνητικής συνάντησης χθες “Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να κινηθεί το έξυπνο χρήμα προς την Ελλάδα”.

Καθώς εξερχόμαστε της ύφεσης, αυτή την ώρα δημιουργούνται ευκαιρίες. Το Ισραήλ είναι μια χώρα με δυναμική και εξωστρεφή οικονομία και πολύτιμη εξειδίκευση σε πολλούς τομείς. Μια ηγέτιδα χώρα στην καινοτομία, την έρευνα και την τεχνολογία. Μια χώρα με δυναμικούς ανθρώπους και δυναμικούς επιχειρηματίες.»

Στο πλαίσιο του επιχειρηματικού forum ο Υπουργός Ανάπτυξης υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον Ισραηλινό οργανισμό ΥΟΖΜΑ, το μεγαλύτερο fund of funds του Ισραήλ και ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως.

﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽α κατάσταση στη διμερ΄ληνικεςfferent kind to win. A battle of ry. Wsolution than all other alternatives. tle of our ge

Επίσης, υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Invest in Greece και Invest in Israel για την ανταλλαγή προγραμμάτων, τεχνογνωσίας και αμοιβαία προώθηση επενδυτικών σχεδίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα