Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ψάχνει για το νέο ΠΑΣΟΚ

Τους τελευταίους μήνες, η άψογη συνεργασία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έχει παρεξηγηθεί, με αποτέλεσμα να έχει αναπτυχθεί σε έντονο βαθμό η συζήτηση ότι μπορεί να είναι υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές με τη «γαλάζια» παράταξη. Η επιλογή αυτή μπορεί να είναι η έσχατη λύση για τον υπουργό Υποδομών, αλλά ο ίδιος ταυτόχρονα εργάζεται προς την ακριβώς αντίθετη

κατεύθυνση. Η ηγετική στρατηγική του σε πολιτικό επίπεδο εκδηλώνεται με γνώμονα τη θεωρία των δύο άκρων, καθώς έχει επιλέξει να συγκρουστεί με την «τρομοκρατία» της Αριστεράς -καθώς ως υπουργός Δημοσίας Τάξεως είχε υπάρξει στόχος, ενώ είχε χάσει από έκρηξη βόμβας τον υπασπιστή του-, όπως επίσης και να επιδοθεί στην αποδόμηση της Χρυσής Αυγής για την εγκληματική της δράση.

Δεν είναι τυχαίο ότι τον τελευταίο μήνα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης «ανέλαβε» να αντιμετωπίσει εντός του Κοινοβουλίου τους βουλευτές του κόμματος του Ν. Μιχαλολιάκου.

Σε εσωκομματικό επίπεδο, ζυγίζει προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις του, διατηρώντας ανοιχτούς διαύλους με όλες τις ομάδες αμφισβήτησης του Ευ. Βενιζέλου.

Πλησιέστερα βρίσκεται με την ομάδα Σαχινίδη-Μωραΐτη, ενώ έχει βελτιώσει τις σχέσεις του και με τον πρώην συγκεντρωσιάρχη του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, ο οποίος στην παρούσα φάση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για να μην απομακρυνθούν οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ από τη μήτρα τους.

Εν ολίγοις, ο Μ. Χρυσοχοΐδης είναι έτοιμος για την επόμενη ημέρα, αρκεί αυτή να ξημερώσει για τη δική του γενιά και όχι για τις νεότερες.

Για τη θέση



Κατά τη διάρκεια του δείπνου που παρέθεσε ο Ευ. Βενιζέλος στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην οικία της Ελ. Κούρκουλα, εκείνος που γύριζε σαν σβούρα από τραπέζι σε τραπέζι ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Οδ. Κωνσταντινόπουλος (φωτ.). Κάποια στιγμή, στην κενή θέση του πήγε και κάθησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Επιστρέφοντας ο Οδυσσέας στο τραπέζι, άκουσε με έκπληξη τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να του λέει: «Οδυσσέα, αντί να μου πάρεις εσύ τη θέση, στην πήρα εγώ». Και επειδή ο Ευ. Βενιζέλος βλέπει εχθρούς παντού, δεν αποκλείεται να του έχει περάσει από το μυαλό ότι ο βουλευτής Αρκαδίας, που είναι από τους πιο πιστούς, μπορεί να εποφθαλμιά τη θέση του.

Ψάχνεται



Εκλογικό μηχανισμό στη Β' Περιφέρεια Αθηνών στήνει η Φώφη Γεννηματά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις επόμενες εθνικές εκλογές δεν πρόκειται να είναι υποψήφια στην Α' Αθηνών, καθώς μόνο με ένα θαύμα μπορεί να εξασφαλίσει βουλευτική έδρα με το ΠΑΣΟΚ. Στη Β' Αθηνών ποντάρει στο ενδεχόμενο να μην είναι εκ νέου υποψήφιος ο Απ. Κακλαμάνης, ενώ έχει και την υποστήριξη δύο πρώην βουλευτών, του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και του Κώστα Γείτονα, οι οποίοι και θα τη βοηθήσουν.

ΡΟΥΝΤΙ ΡΙΝΑΛΝΤΙ

Δεν πάμε καλά...

Καταπέλτης εναντίον του Αλ. Τσίπρα και της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην τελευταία συνεδρίαση της Κ.Ε. του κόμματος ο προερχόμενος από τη συνιστώσα της ΚΟΕ Ρούντι Ρινάλντι. Μεταξύ άλλων, είπε: «Αρμενίζουμε λάθος, δεν ακούμε την κοινωνία και νομίζουμε ότι όλα πάνε καλά. Αυτό είναι λάθος. Δεν κάνουμε τίποτα για να προετοιμάσουμε τον λαό για μια μεγάλη σύγκρουση και το μόνο που του λέμε είναι "δώσε μας, μεγάλε, εντολή για να διαπραγματευτούμε". Η κατάσταση του κόμματος είναι τραγική. Αντιμετωπίζουμε ό,τι γίνεται στην κοινωνία σαν παρένθεση και λέμε ότι πάμε καλά. Ε, δεν πάμε καλά». Ο ίδιος πρόσθεσε δε ότι υπάρχει υποτίμηση του κόμματος, το οποίο έχει μοιραστεί σε διάφορα εσωκομματικά βιλαέτια.

Τον άδειασαν


Παράπονα από την ηγεσία του κόμματος έχει ο γνωστός συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της Παιδείας, Γρηγόρης Καλομοίρης. Αυτό γιατί θεωρεί ότι ο μηχανισμός της Κουμουνδούρου δεν βοήθησε αρκετά για να έχει επιτυχή έκβαση η εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε έξω από το Σύνταγμα ανήμερα της ψήφισης του Προϋπολογισμού. Προφανώς δεν του έκανε αβάντα ο Δ. Στρατούλης.

Βλέπει ΣΥΡΙΖΑ



Δεν πρόκειται να κινηθεί πριν από τις ευρωεκλογές ο Γ. Παπανδρέου. Η γλυκιά εκδίκηση που προσδοκά να απολαύσει είναι να δοθεί η δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει κυβέρνηση και να αναλάβει τις ευθύνες της χώρας, οπότε και να δικαιωθεί η άποψή του ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος πέραν της προσήλωσης στις απαιτήσεις των δανειστών.

Ποια, θέλω να ξέρω ποια

Υπήρξε υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεκδίκηση του Δήμου της Αθήνας και βάζει βέτο στο ενδεχόμενο να δοθεί το χρίσμα στη Σοφία Σακοράφα. Η τελευταία, επειδή το γνωρίζει, αρχίζει και ξανασκέφτεται μήπως θα ήταν καλύτερο να εκτεθεί στην Περιφέρεια Αττικής, καθώς η δύναμή της είναι στη Β' Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα