Όλη η αλήθεια για τον Στουρνάρα

Είναι γενικευμένη πλέον η αίσθηση στα επιτελεία των κομμάτων της συγκυβέρνησης ότι η κυβέρνηση υφίσταται μεγάλο πολιτικό κόστος εξαιτίας των χειρισμών του και των σκληρών μέτρων που εισηγείται.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι παραμονές Χριστουγέννων διακινήθηκαν σενάρια περί διάσπασης του υπουργείου Οικονομικών -σε Οικονομίας και Οικονομικών- και τοποθέτήσης του Χρύσανθου Λαζαρίδη στο πρώτο εξ αυτών.

Πάντως, ο κ. Στουρνάρας

ερωτώμενος σχετικά, στο τέλος της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε τα Χριστούγεννα για την αιθαλομίχλη διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια που διακινούνταν για διάσπαση του υπουργείου Οικονομικών με τοποθέτηση του Χρύσανθου Λαζαρίδη και διατήρηση του κ. Στουρνάρα στη θέση του υπουργού επί των ευρωπαϊκών υποθέσεων.

Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών ήταν απόλυτος σημειώνοντας πως «αυτά είναι στην φαντασία ορισμένων».

Στο ίδιο κλίμα και το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο επιβεβαίωσε ότι ο υπουργός απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού και διαψεύσει τα σενάρια περί αλλαγής του ή κατάτμησης του υπουργείου με τοποθέτηση του κ. Χρύσανθου Λαζαρίδη στο υπουργείο Οικονομίας.

Αλλωστε, οι διαπραγματεύσεις που ακολουθούν με την Τρόικα στις αρχές του 2014 καθιστούν το εν λόγω σενάριο απαγορευτικό, ενώ στα συν του κ. Στουρνάρα είναι και το γεγονός ότι δεν φοβάται το πολιτικό κόστος.

Keywords
Τυχαία Θέματα