Ολική κατάρρευση για τον ΣΚΑΪ του Αλαφούζου

Πέμπτος ο ΣΚΑΪ 100,3. Ο ραδιοφωνικός σταθμός που άλλοτε πρωταγωνιστούσε στο Λεκανοπέδιο κατρακύλησε στην πέμπτη θέση, με ποσοστό 8,7%. Πρόκειται για ένα τραγικά χαμηλό ποσοστό για τα δεδομένα του, το οποίο επιβεβαιώνει την υποψία πως το κοινό σταδιακά εγκαταλείπει τον σταθμό, καθώς δεν αντέχει να ακούει τα ίδια πρόσωπα, όλη την ώρα, να λένε τα ίδια πράγματα. Ο Real FM διατηρεί την πρώτη θέση με 13,9%, έχοντας ως ανταγωνιστή του τον Μελωδία, που έχει 11,1%, ενώ στην τρίτη θέση είναι ο Athens

Dee Jay με 9,4%. Ο Δίεση με 9% ξεπέρασε τον ΣΚΑΪ, ο οποίος «γκρεμίστηκε» στο 8,7% στη μέτρηση της περιόδου 17/03/14-13/04/14, στην έρευνα την οποία διεξήγαγε η Bari-Focus.

ΕΚΠΟΜΠΕΣ. Είναι ενδεικτικό το ότι στην πρωινή ζώνη μόνο ο Κώστας Αλατζάς στις 6 το πρωί είχε διψήφιο ποσοστό, με 11,4%. Με το που παίρνει το μικρόφωνο Αρης Πορτοσάλτε, τα ποσοστά πέφτουν στο 8,9% έως τις 8 το πρωί και ξεκινάει μια πτώση άνευ προηγούμενου. Ο Γιώργος Τράγκας ανοίγει το μαγαζί με 15,3% και ο Αρης Πορτοσάλτε έχει περίπου τα μισά: 8,5%. Οι Βασίλης Λυριτζής και Δημήτρης Οικονόμου πέφτουν στο 4,7% και ο Ν. Χατζηνικολάου έχει 15%. Ο Μάνος Βουλαρίνος κινείται από τις 11:00 ως τις 13:00 μεταξύ 4,7% και 3,7%, με τον Real FM να είναι αντίστοιχα στο 13,2% και στο 10,1%. Η «Ελληνοφρένεια» -εκπομπή που έδιωξε προσωπικά ο Γιάννης Αλαφούζος- με ποσοστό 14,4% μοιάζει ανίκητη μπροστά στο 4% που συγκέντρωνε μέχρι πρότινος η Κατερίνα Ακριβοπούλου.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ. Ανάληψη ευθύνης για τη βουτιά στις ακροαματικότητες του ΣΚΑΪ 100,3 δεν έχει γίνει. Ομως δύο πρόσωπα είχαν τον χειρισμό των εξελίξεων επί των αποφάσεων που έλαβε ο ιδιοκτήτης του σταθμού, Γιάννης Αλαφούζος (σ.σ.: ασχολείται ελάχιστα με τον σταθμό, λόγω του πάθους του με τον Παναθηναϊκό), για απολύσεις, δραματική μείωση αποδοχών, περικοπές κάθε είδους και προσλήψεις άσχετων με το ραδιόφωνο ανθρώπων: ο Αρης Πορτοσάλτε, διευθυντής του σταθμού για περίπου 7 χρόνια, και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, πρώην στέλεχος τράπεζας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει άτυπα τον ρόλο του συμβούλου και λέει πάντοτε την τελευταία κουβέντα, πριν ο Γιάννης Αλαφούζος να λάβει τις αποφάσεις του. Από το «κάδρο» των ευθυνών δεν μπορεί να απουσιάζει και ο γενικός διευθυντής Γιάννης Σπανολιός, ο οποίος τον μετέτρεψε σε φορέα που συντονίζει αναδασώσεις και συγκεντρώσεις τροφίμων, ενώ ο σταθμός υποστήριξε την πλέον σκληρή πολιτική εφαρμογής του Μνημονίου. Η Εύη Κουτσαυτάκη, αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος και δεξί χέρι του Γιάννη Αλαφούζου, φέρει επίσης ακέραια την ευθύνη για την πιστή εφαρμογή -ως οικονομική διευθύντρια- της απόφασης των σκληρών περικοπών και της μαζικής απομάκρυνσης των εργαζομένων στο τέλος του 2012 και το καλοκαίρι του 2013. Στο τραπέζι είχε πέσει ακόμη και το κλείσιμο του ραδιοφωνικού σταθμού, αυτό όμως που διαφαίνεται είναι η διάθεση για περιορισμό των φωνών που έχουν προκαλέσει δυσαρέσκεια στα γραφεία του κτιρίου του Νέου Φαλήρου.

Keywords
Αναζητήσεις
γιάννης σπανόλιος, γιαννης σπανολιος
Τυχαία Θέματα