Πάνος Σκουρλέτης: ''H κυβέρνηση θα πετύχει τον στόχο της''

''Αυτά τα οποία βλέπουμε τα τελευταία 24ωρα είναι προβλέψιμα και λέγονται πριν ξεκινήσει μια σοβαρή και κρίσιμη συζήτηση, πριν μπούμε στη διαπραγμάτευση'', δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στη εκπομπή ''Παραφιλολογίες'' με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Πάνος Σκουρλέτης.

Διερωτήθηκε εάν η άλλη πλευρά εκφράζεται με τον ίδιο τρόπο ή έχει εκφράσει διαφορετικές φωνές σημειώνοντας ότι ''Υπάρχει μια σειρά δηλώσεων που δεν κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος.''

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ντράγκι, τόνισε πως στην ουσία ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

είπε ότι σε αυτή τη φάση εάν δεν ολοκληρωθεί η συζήτηση δεν μπορώ να συνεχίσω να κάνω αποδεκτά τα ομόλογα σας.

Εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα περάσει από εύκολες αλλά και δύσκολες φάσεις τονίζοντας πως θα πετύχει το στόχο της για ενδιάμεση συμφωνία ώστε η χώρα να οδηγηθεί σε πρόγραμμα εθνικού σχεδιασμού ώστε το διάστημα 2015 -2018 να φτιάξουμε έναν οδικό χάρτη που θα επαναφέρει τη χώρα στην ανάπτυξη.

Είπε πως η κυβέρνηση δεν κινείται στη λογική να ζητήσει παράταση του προγράμματος μετά τις 28 Φεβρουάριου.

Σε ότι αφορά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης δήλωσε ότι οι πρωτοβουλίες του υπουργείου θα στοχεύουν στην αναβάθμιση της εργασίας. Δεν προσδιόρισε πάντως το χρονικό διάστημα υλοποίησης των ανακοινώσεων του υπουργείου λέγοντας πάντως πως στόχος είναι να εφαρμοστούν εντός του 2015.

Ερωτηθείς τι θα γίνει εάν δεν καρποφορήσουν οι διαπραγματεύσεις απάντησε πως η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί απέναντι στον ελληνικό λαό, λέγοντας πως στη διάσωση της χώρας θα πρέπει να συνδράμουν περισσότερες πολιτικές δυνάμεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα