Παρωδία το σκάνδαλο του Βατοπεδίου

Είναι γενική η διαπίστωση, όπως φάνηκε από το σύνολο των σχολίων του τύπου και του πολιτικού κόσμου, ότι το περιβόητο σκάνδαλο του Βατοπεδίου μεταβλήθηκε σε ερείπια, κατέληξε σε παρωδία παραπομπής τριών πρώην υπουργών της ΝΔ, και ευτέλησε το ρόλο της πλειοψηφίας της Βουλής που ασκούσε καθήκοντα απονομής δικαιοσύνης.

Θέλω με ιδιαίτερη ικανοποίηση να σημειώσω, ότι και στην περίπτωσή

μου, ένας μεγάλος αριθμός βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ξεπερνα τους 30, και το συνολο των βουλευτών όλων των άλλων κομμάτων (Νέα Δημοκρατία, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Δημοκρατική Αριστερά) απέρριψαν και καταψήφισαν τις άδικες και ανυπόστατεςκατηγορίες του Πορίσματος του ΠΑΣΟΚ.

Όμως και σ’αυτή τη μια κατηγορία που τελικά διατυπωθηκε μέσα στα ερείπια του βουλεύματος του ΠΑΣΟΚ, συνέβησαν τα εξής ΣΚΑΝΔΑΛΑ:

1.

Τέσσερις (4) βουλευτές του ΠΑΣΟΚ άσκησαν 'καθήκοντα εισαγγελέα' με επιστολική ψήφο από το εξωτερικό,

1– παραβιάζοντας κατάφωρα τη μυστικότητα που επιβάλλει ο κανονισμός της Βουλής άρθρο 155, παρ.5 και

2- χωρίς να λαβουν μέρος στη διαδικασία της Βουλής και χωρίς να ακούσουν τις καταθέσεις μας όπως είχαν υποχρέωση, ακόμα και αν η υπόθεση αφορούσε πλημμέλημα! Ψήφισαν σύμφωνα με στημένη διαδικασία (πότε πρόλαβαν να ακούσουν τις δικές μας θέσεις και να στείλουν έγκαιρα τις ψήφους τους), με την κομματική εντολή εκ των προτέρων, γεγονός για το οποιο διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΚΚΕ, του ΛΑΟΣ και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αυτό από μόνο του καθιστά άκυρη τη διαδικασία!

2.

Το ΠΑΣΟΚ και το Προεδρείο της Βουλής ΔΕΝ είχαν τυπώσει 'ψηφοδέλτια' με τις πολύ ελαφρύτερες κατηγορίες που είχαν διατυπώσει ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ και έτσι οι διαφορετικοί ψήφοι των δύο αυτών κομμάτων προσμετρήθηκαν υπέρ του ΠΑΣΟΚ!!!!! Δηλαδή, το Προεδρείο της Βουλής προσμέτρησε και συνάθροισε τις ψήφους του ΚΚΕ και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που αφορούσαν διαφορετικό αδίκημα από αυτό που αναφερόταν στο ψηφοδέλτιο που είχε μοιράσει το Προεδρείο της Βουλής!! Έτσι αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα και η πλειοψηφία της ψηφοφορίας για την παραπομπή όλων μας είναι πλασματική.

Και όχι μόνο: Από τα Πρακτικά της Βουλής της Ψηφοφορίας της 16ης Νοεμβρ. 2010 προκύπτει ότι τα αθροίσματα των Έγκυρων και Άκυρων ψηφοδελτίων ΔΕΝ συμφωνούν με τον αριθμό των Ψηφισάντων!!!!! Ποιός ξέρει τι κομπίνα έγινε και εδώ γιά να παραπεμφθούν αθώοι, αρκεί νε έπεφτε η Κυβέρνηση Καραμανλή!

• Η ΝΔ επίσημα κατείγγειλε τη νοθεία και ζήτησε επανάληψη της ψηφοφορίας, αλλά η καταγγελία Της αγνοήθηκε πανηγυρικά!

Η σκευωρία κατέρρευσε. Είναι φανερό πλέον σε όλους τους πολίτες ότι το Πόρισμα της πλειοψηφίας της Προανακριτικής Επιτροπής δεν μπόρεσε να πείσει ούτε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, παρότι υπήρχε κεντρική ΠΑΣΟΚΙΚΗ κυβερνητική απόφαση.

Οι παραπομπές έγιναν ύστερα από πρωτοφανή νόθευση του πραγματικού αποτελέματος της Ψηφοφορίας!

Συγκεκριμένα: για τις δύο εξευτελιστικές κατηγορίες του βρώμικου χρήματος και της απάτης δεν συγκεντρώθηκαν καν και με μεγάλη διαφορά οι απαιτούμενες ψήφοι. Αλλά και για την τρίτη κατηγορία της απιστίας δεν συγκεντρώθηκαν οι απαιτούμενες ψήφοι για την παραπομπή μας! Και απαιτήθηκε ευρεσιτεχνία για να προσμετρηθούν οι ψήφοι του ΚΚΕ και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που αφορούσαν κατηγορία για άλλο αδίκημα (απιστία του άρθρου 390 ΠΚ και ´οχι τού άρθρου 256 ΠΚ που υποστήιζε το ΠΑΣΟΚ!), ώστε να σχηματισθεί δήθεν μια κατ’ όνομα οριακή πλειοψηφία.

Οι διατάξεις του Συντάγματος περι ευθύνης υπουργών δεν έδωσαν CARTE BLANCHE στην εκάστοτε Κυβέρηση για να διώκει της πολιτικούς της αντιπάλους βάσει μια κατασκευασμένης ‘περιρρέουσας ατμόσφαιρας’, χωρίς κανένα ουσιαστικό στοιχείο.

Έδωσα πλήρεις και πολύ συγκεκριμένες απαντήσεις για όλα τα σχετικά θέματα, αλλάπουθενά, μα πουθενά δεν αναφέρονται στο Πόρισμα.

Όλες οι Απαντήσεις που είχα δώσει και στην 1η Εξεταστική, και στην 2η Εξεταστική και στην Προανακριτική είναι εξαφανισμένες και από τα δύο Πορίσματα (της Εξεταστικής και της Προανακριτικής). Λες και δεν κατέθεσα ποτέ!

Η δίωξη ήταν καθαρά πολιτική και κατασκευασμένη.

Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΝΟΧΩΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Από που προκύπτει αυτό;

1.

Το Προεδρείο της Βουλής πρέπει να είναι το κάστρο της φύλαξης των νόμων και του Συντάγματος. Και όμως, εν γνώσει του παραβίασε κατάφωρα το άρθρο 86παρ.3 του Συντάγματος που προστάζει πως «η Βουλή μπορεί να ασκήσει δίωξη, ανάκριση, προανάκριση, ή προκαταρκτική εξέταση κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της Κυβέρνησης ή Υφυπουργοί μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της Βουλευτικής Περιόδου που ξεκινά μετά την τέλεση του αδικήματος.» Επομένως, η σύσταση της Εξεταστικής, της Προανακριτικής και η προχθεσινή Ψηφοφορία στην Ολομέλεια συνιστούν παραβίαση του Συντάγματος και των νόμων.

2.

Το Προεδρείο της Βουλής εν γνώσει του επέτρεψε στην κυβερνητική πλειοψηφίαπου συμμετείχε στην ‘Προανακριτική’ Επιτροπή να προσθέσει την τελευταία στιγμή και την κατηγορία της ‘ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες’. Η Κατηγορία αυτή καταψηφίστηκε και κατέρρευσε πανηγυρικά κατα την Ψηφοφορία! Το αδίκημα αυτό, όχι μόνο ήταν εκτός της εντολής της Ολομέλειας της Βουλής της 28ης Ιουνίου 2010 πρός την ‘Προανακριτική’, αλλά και κατά παράβαση και παραβίαση όλων των αρχών του δικαίου. Δηλαδή, εκλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις οι ελεγχόμενοι Υπουργοί για άλλα αδικήματα και για άλλο αδίκημα πρότεινε η Επιτροπή να ασκηθεί δίωξη. Η ψηφοφορία για το θέμα αυτό είναι μεν άκυρη, αλλά η απαγγελία τέτοιων κατηγοριών και το στήσιμο της κάλπης δημιούργησαν προσβλητικές εντυπώσεις και καταδεικνύουν την έκταση της προσπάθειας κατασκευής ενόχων! Αδίστακτοι!

3.

Το Προεδρείο της Βουλής κατά βάναυση παραβίαση όλων των κανόνων και αρχών του δικαίου, και παρά τις έντονες ενστάσεις της Νέας Δημοκρατίας, του ΛΑΟΣ και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, επέτρεψε να προσμετρηθούν στην Ψηφοφορία και ‘επιστολικές’ ψήφοι βουλευτών και Υπουργών που ευρίσκοντο στο εξωτερικό και οι οποίοι ‘ψήφισαν’ χωρίς να έχουν ακούσει ούτε τους εισηγητές, ούτε τους ‘απολογούμενους’. Και μάλιστα πριν από την έναρξη της διαδικασίας. Οι ψήφοι αυτές, για δικαστικό/ποινικό και όχι νομοθετικό θέμα, είναι άκυροι, αλλοίωσαν το αποτέλεσμα και δείχνουν ξεκάθαρα ότι το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να επιβάλλει στους βουλευτές του να ακολουθήσουν διατεταγμένη υπηρεσία. Για πρώτη φορά είδαμε 'εισαγγελείς' να ασκούν δίωξη όντας απόντες! Το ΠΑΣΟΚ και το Προεδρείο της Βουλής παρέσυραν το ΚΚΕ και το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να ψηφίσουν για το αδίκημα που αναφέρετο στο ψηφοδέλτιο που είχε μοιράσει το Προεδρείο, ενώ είχαν δηλώσει την πρόθεσή τους να ψηφίσουν για άλλο αδίκημα. Έτσι προσμετρήθηκαν και οι ψήφοι αυτοί, με συνέπεια να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα και η πλειοψηφία της ψηφοφορίας για την παραπομπή μας να είναι πλασματική.

Το ΠΑΣΟΚ παρέπεμπε ‘στην αυτουργία και συναυτουργία στο αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία σε βάρος του Δημοσίου κατά συναυτουργία’ (του άρθρου 256 ΠΚ), ενώ το ΚΚΕ και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. παρέπεμπαν στην ‘απιστία του άρθρου 390 ΠΚ’. Η αναφορά του άρθρου 256 ΠΚ στερείται παντελώς νομικής βάσεως, αφού το νομοτυπικό του εγκλήματος αφορά σε υπάλληλο που ελαττώνει την δημόσια περιουσία για όφελος δικό του ή τρίτου, κατά τον προσδιορισμό, την είσπραξη ή τη διαχείριση φόρων, δασμών, τελών ή άλλων φορολογητέων ή οποιωνδήποτε εσόδων. Η δε απιστία του άρθρου 390 ΠΚ δεν έχει σχέση με δημόσια υπηρεσία.). Μάλιστα στο Πόρισμα η πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ μπερδεύθηκε και ανέφερε το άρθρο 390 ΠΚ αντί του άρθρου 256 που αφορούσε η κατηγορία του ΠΑΣΟΚ,. Η προφορική και η έγγραφη διαμαρτυρία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για αλλοίωση της βούλησής του αγνοήθηκε με την δικαιολογία ότι «αυτά θα τα εξετάσει το Δικαστικό Συμβούλιο».

Δηλαδή, η εντολή όμως της Βουλής για να φθάσει η υπόθεση στο Δικαστικό Συμβούλιο είναι αλλοιωμένη, πλασματική και δεν εκφράζει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και καταδεικνύει το μέγεθος και την έκταση της οργανωμ´νης σκευωρίας!

Οι δηλώσεις του κ. Τσιρώνη ότι τάχα «έχει μιλήσει με νομικούς και στο ψηφοδέτιο και το πόρισμα υπήρχε και η κοινή απιστία και η απιστία περί την υπηρεσία» συνιστούν ψεύδος, όπως προκύπτει και από την ομιλία στην Ολομέλεια της γραμματέως της Προανακριτικής, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κα. Κωσταντίνας Γιαννακοπούλου που αναφέρθηκε μόνο στην «συναυτουργία στο αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία» (δηλ. Του άρθρου 256!). Μέσα στην απύθμενη μανία και επιπολαιότητά τους να τρέξουν την πολιτική δίωξη, οι συντάκτες του πορίσματος άλλο αδίκημα περιγράφουν και σε άλλη διάταξη παραπέμπουν.

4.

Δεν θα αναφερθώ στο θέμα της εξάλειψης του αξιοποίνου που ήταν υποχρεωμένη η Βουλή να εξετάσει από μόνη της, αλλά απέφυγε συστηματικά να το πράξει (και το Προεδρείο που συνέταξε την Ημερήσια Διάταξη δεν έθεσε το θέμα αυτό), κατά παράβαση του Άρθρου 86 του Συντάγματος. Και δεν θα ασχοληθώ με το θέμα αυτό, επειδή δεν θα επιτρέψω η ισχύουσα παραγραφή να αφήσει οποιαδήποτε σκιά στην ουσία των πραγμάτων και την απόλυτη αθωότητά μου. Αλλά το Προεδρείο αρνήθηκε να τοποθετεί στο θέμα αυτό για να αφήνει σκιές στην εντιμότητα των παλαιών συναδέλφων τους.

5.

Κατά την κατάθεσή μου στη Βουλή, δεν ήταν παρόντες τουλάχιστον οι μισοί βουλευτές, οι οποίοι εψήφισαν χωρίς να έχουν ιδέα για τις θέσεις μου.

Πέρα από τα παραπάνω οξύτατα θεσμικά ζητήματα, υπάρχουν και άλλα που καταδεικνύουν ότι η όλη προσπάθεια αφορούσε την δίωξη των πολιτικών αντιπάλων της Κυβέρνησης (τους δικούς της υπουργούς τους αθώωσε πανηγυρικά) και όχι την ανεύρεση της αλήθειας και την διαφάνεια.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ

6.

Το Πόρισμα Μπετενιώτη και το Πόρισμα Τσιρώνη απέκρυψαν από την Ολομέλειακαι από τα Μέσα μαζικής Ενημέρωσης, πως δεν βρέθηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ που να κατήγγειλε πως εγώ, με οποιονδήποτε τρόπο του ζήτησα να υπογράχει οποιαδήποτε Γνωμοδότηση ή πρόταση, ή ν βλάψει το Δημόσιο. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ!

7.

Το Πόρισμα Μπετενιώτη και το Πόρισμα Τσιρώνη απέκρυψαν από την Ολομέλεια(και από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης) πως μέχρι το 2003, ΟΛΕΣ οι εκτάσεις είχαν ‘παραδοθεί’ στην Μονή με τις ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΕΣ αποφάσεις της τότε Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

8.

Απέκρυψαν πως μέχρι το 1998/9 η περιοχή της Βιστονίδας είχε χαρακτηρισθεί με Απόφαση της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ως ‘υδροβιότοπος’. Το 1998/9 επί Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, έπαψε να ισχύει ο χαρακτηρισμός αυτός, διότι ‘καθυστερούσε να ολοκληρωθεί η σχετική ειδικήπεριβαλλοντική μελέτη’.

9.

Απέκρυψαν πως αμέσως μετά την μη ανανέωση του ‘χαρακτηρισμού’ αυτού, από τον Φεβρουάριο 1999 μέχρι τον Ιούνιο 2003 άρχισαν οι αποδοχές από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όλων των Γνωμοδοτήσεων που ήταν υπέρ της Μονής.

10.

Απέκρυψαν ότι οι αποφάσεις έλεγαν ότι το Δημόσιο δεν μπορεί να προβάλλει δικαιώματα κυριότητας επί της νησίδας «Άντα Μπουρού» της λίμνης Βιστονίδας, επί των παραλίμνιων περιοχών και επί της ίδιας της λίμνης διότι αυτά «ανήκουν στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου».

11.

Απέκρυψαν ότι υπεγράφησαν πρωτόκολλα παράδοσης και παραλαβής και έγιναν και οι σχετικές σημειώσεις στα αρμόδεια Υποθηκοφυλακία Ξάνθης, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

12.

Απέκρυψαν πως στις 02/04/01, ο τ. Γ/Γ του ΠΑΣΟΚ και νυν Υπουργός-Αναπληρωτής κ. Σωκράτης Ξυνίδης συναινούσε να αποδοθούν στην Ι.Μ. Βατοπεδίου εκτάσεις που είχαν δεσμευθεί για τον λιμένα του Πόρτο Λάγος.Μάλιστα, σε συνεντεύξεις του ισχυρίσθηκε ότι η Απόφαση αυτή τάχα ‘ανεκλήθη’ το 2003 μετά από πολιτική πίεση από τους ψηφοφόρους του και ‘σχετικά υπομνήματα των δικηγορικών συλλόγων της περιοχής’! Αφού δηλαδή οι ιδιοκτησίες της Μονής είχαν ήδη κατοχυρωθεί υπέρ αυτής.

13.

Απέκρυψαν πως τον Ιανουάριο του 2003, η Μονή κατέθεσε αγωγή κατά του Δημοσίου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ροδόπης— διεκδικώντας και δικαστικά τις ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΕΣ (όχι την Λίμνη και τις όχθες αυτής) εκτάσεις που ήδη είχαν και διοικητικά αναγνωρισθεί υπέρ αυτής, συν επιπλέον 2000 στρέμματα! Και όμωςτο ΠΑΣΟΚ ισχυρίζεται ακόμα πως επειδή το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους εισηγήθηκε να ‘συναινέσει’ το Δημόσιο να μην εκδοθεί απόφαση στο Δικαστήριο, ‘άλλαξε ο δρόμος για την ανταλλαγή του νερού της λίμνης’. Είτε είναι άσχετοι και δεν γνωρίζουν καν τα πραγματικά στοιχεία της υπόθεσης, είτε λένε εν γνώσει τους ψέμματα. Για άλλη μια φορά.

14.

Απέκρυψαν πως ενώ εκκρεμούσε αυτή η διεκδίκηση της Μονής, στις 04 Ιουνίου 2003, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δια του αρμόδιου Υφυπουργού Οικονομικών,αναγνώρισε την κυριότητα της Μονής και για την ΛΙΜΝΗ!

15.

Απέκρυψαν πως στην ίδια απόφαση του ΠΑΣΟΚ, ΔΙΝΕΤΑΙ ΟΔΗΓΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ‘ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΤΜΗΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ’. {όλα τα σχετικά έγγραφα και οι αποφάσεις είναι κατατεθειμένα στη Βουλή}

16.

Απέκρυψαν και τον κομβικό Νόμο 1539/1938 «Περί Προστασίας Δημοσίων Κτημάτων», άρθρο 12, Σύμφωνα με το νόμο αυτό, «εάν το Συμβούλιο γνωμοδοτήσει υπέρ της αποδόσεως του αιτουμένου ακινήτου ως ανήκοντος εις τον υποβάλλοντα την αίτησιν, εγκρίνει δε την απόδοσιν εν όλω ή εν μέρει ο υπουργός των Οικονομικών, ενεργείται δια πρωτοκόλλου παραδόσεως υπό του οικονομικού εφόρου ή άλλου δημοσίου υπαλλήλου, οριζομένου υπό του υπουργείου των Οικονομικών, εντός ενός μηνός από της εγκρίσεως, μεταβιβαζομένων αυτοδικαίως εις τον προς αν η απόδοσις και όλων των δικαιωμάτων και αγωγών εκ της μισθώσεως τυχόν ή άλλης σχέσεως του Δημοσίου προς τρίτους, άνευ άλλης μεταβιβαστικής πράξεως και άνευ ουδεμίας ευθύνης του Δημοσίου δι’ εκνίκησιν ή άλλην αιτίαν»!!

Σύμφωνα δε με το άρθρο 13, την υπόθεση μπορεί να την πάει στα δικαστήρια ο ιδιώτης ή ο φορέας του οποίου την αίτηση απέρριψε το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων. «Πάσα άλλη αγωγή ή αίτησης ενώπιον παντός δικαστηρίου είναι αυτεπάγγελτη απαράδεκτος». Γι’ αυτό και το Ελληνικό Δημόσιο, για να προσφύγει στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών τον Ιούνιο 2010, βασίστηκε στην ανάκληση των προηγουμένων αποφάσεων των Υπουργών του ΠΑΣΟΚ, που υπέγραψε ο κ. Μπέζας τον Οκτώβριο του 2008 (ο οποίος κατηγορήθηκε μάλιστα γι’ αυτό!) {Για το θέμα της κατοχύρωσης της ανυπαρξίας δικαιωμάτων του δημοσίου σε ακίνητο βλέπε και ΝΔ 3979/59, αρθρ.3, παρ.4 και ΝΔ 797/71, αρθρ.24, παρ.4}

ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ... ΤΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ!!

17.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ

Σας απέκρυψαν ότι ακολούθησα την απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Δηλαδή τήρησα τη νομιμότητα. Ήταν θέμα καθαρά δικαστικό που χειριζόταν σύμφωνα με το νόμο, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους!

Δεν την ζήτησα εγώ αυτή τη εισήγηση (όπως και επιβεβαίωσαν ΟΛΟΙ οι Μάρτυρες, χωρί ούτε μία εξαίρεση!), η οποία μάλιστα συνοδευόταν όχι μόνο από τις υπογραφές όλων των Νομικών Συμβούλων του Κράτους, αλλά και από όλες τις υπηρεσιακές 'υπογραφές'

Δεν την περίμενα

Δεν την επηρέασα, όπως κατέθεσαν σχετικά και όλοι οι Μαρτυρες.

Δεν όρισα την σύνθεση του Συμβουλίου. Αυτή είχε καθορισθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Δεν γνώριζα καν τα Μέλη της

Η Μονή Βατοπεδίου διεκδικούσε από το Δημόσιο και όχι το Δημόσιο από την Μονή.ΤΗΡΗΣΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ. Ο μειοψηφών Σύμβουλος είχε επιφυλάξεις για το αν ήταν δυνατό να μην εκδοθεί η απόφαση στο δικαστήριο, και ΟΧΙ αν αυτό συνέφερε ή δεν συνέφερε το Κράτος. Το αποτέλεσμα της δίκης αυτής φαίνεται πως ήταν γνωστό μόνο σε παραδικαστικούς παράγοντες του ΠΑΣΟΚ!

18.

Σας απέκρυψαν ότι η δήλωση κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 28 Ιουνίου 2010, για την Σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, του κ Ρόβλια πως «η ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου υπολογίζεται σε ύψος άνω του 1 δισεκ. ευρώ», δεν βασιζόταν σε καμία επίσημη πραγματογνωμοσύνη και ήταν ‘αέρας κοπανιστός’! Τα ίδια και για την δήλωση του κ. Τσιρώνη, πως «η μεν αξία της λίμνης υπερεκτιμήθηκε μέχρι και 400 φορές, ενώ τα ακίνητα που αντηλλάγησαν υποεκτιμήθηκαν μέχρι 100 φορές κάτω». Τα ίδια και για την δήλωση του Προέδρουτης Εξεταστικής κ. Μ. Μπετενιώτη στην τηλεόραση του Σκάϊ (Δευτέρα 27 Σεπτ. 2010), πως «η ζημιά του Δημοσίου από τις ανταλλαγές ανέρχεται σε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ». Ψέμματα χωρίς αιδώ!

Στήθηκε ‘ειδικό δικαστήριο', χωρίς να έχει κατατεθεί τελική και συνολική έκθεση πραγματογνωμοσύνης για το αν υπάρχει ζημία από τις ανταλλαγές. Γράφει το Πόρισμα ψέμματα πως δήθεν παρήγγειλαν «σε 4 ελληνικές εταιρείες, σε 4 αλλοδαπές και σε 8 Έλληνες πραγματογνώμονες», χωρίς να γνωρίζουμε ποιός παρήγγειλε, τι ακριβώς παρήγγειλε. Ζήτησα να κατατεθούν όλες οι σχετικές συμβάσεις στην Ολομέλεια, αλλά ακόμα τις αποκρύπτουν.

Ας πάρουμε λοιπόν την περίπτωση σε δύο χρόνια θα εμφανισθεί ένας ελεγκτικός οίκος και θα πει πως σε κάποια εκτίμησή του το ΣΟΕ έπεσε έξω. Και πως υποεκτίμησε την αξία ενός ακινήτου του Δημοσίου. Από που και ως πού έχω καμία σχέση εγώ με αυτό;

Κατέθεσε κανένας μάρτυρας πως τον επηρέασα προς αυτή την κατεύθυνση; Είχα οποιαδήποτε εμπλοκή στη συγκεκριμένη διαδικασία; ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ

19.

Ελέχθη πως ο κ. Φωτιάδης ανέπεμψε την Υπ´οθεση στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο. Σας απέκρυψαν πως όταν ‘ανέπεμψε’ την υπόθεση ο κ. Φωτιάδης στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων δεν ανακάλεσε και δεν ακύρωσε καμία από τις προηγούμενες ενέργειες και αποφάσεις του, γιατί σύμφωνα με τον νόμο του 1938 ΔΕΝ μπορούσε! Και τι θα έκανε όταν έπαιρνε νέα απάντηση ότι όλα είχαν γίνει σωστά και πως οι προηγούμενες Αποφάσεις του Υπουργού ήταν πλέον Αμετάκλητες; Θα απέρριπτε αι τη νέα Γνωμοδότηση; Με ποιό σκεπτικό; Θα έπρεπε να τηρήσει τη νομιμότητα και να την αποδεχθεί! Αν δεν είχε σκοπό να την αποδεχθεί, θα είχε ακυρώσει όλες τις προηγούμενες αποφάσεις, πράξεις, πρωτόκολλα παράδοσης κλπ. κάτι που όμως σύμφωνα με τον νόμο του 1938 ΔΕΝ μπορούσε να κ´νει! Όταν βρέθηκα στη θέση του κ. Φωτιάδη και αποδέχθηκα την απάντηση- Γνωμοδότηση στην αναπομπή του, δεν δημιουργθηκε νέα πραγματική έννομη κατάσταση! Απλά επιβεβαίωσε την προηγούμενη. ΓΙ’ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟ 2010 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ. Κατηγορήθηκα για απόφαση που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανακαλέσει! {Η Γνωμοδότηση αυτή μου απεστάλη από το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο, που είχε διορισθεί από την Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με την ίδια σύνθεση, χωρίς καμία δική μου παρέμβαση.}

Να σημειώσετε πως η εισήγηση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου συνοδευόταν και απότην θετική και ανεπηρέαστη εισήγηση ΟΛΗΣ της υπηρεσιακής ιεραρχίας.

Αυτό όφειλα να πράξω, σύμφωνα με τη δημοκρατική νομιμότητα. Τήρησα την νομιμότητα.

20.

Τέλος, γιατί φοβήθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και δεν εξέτασαν όλη την κίνηση των λογαριασμών της ΤΟΡΚΑΣΟ και της ΡΑΣΑΝΤΕΛ και έσπευσαν να εκδώσουν πόρισμα;

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ; ΜΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ!

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε να πείσει ούτε τους δικούς της βουλευτές για τα κατηγορητήρια που συνέταξε η ίδια.. Προσπάθησαν να με ελέγξουν με αντισυνταγματικές και παράνομες διαδικασίες και κατά παραβίαση όλων των αρχών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της νομολογίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Δικαιωμάτων Ανθρώπου, επειδή συμμορφώθηκα και ενήργησα σύμφωνα με τις ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις των κατά νόμο αρμοδίων οργάνων της συντεταγμένης Πολιτείας. Του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων και Ανταλλάξιμης Περιουσίας και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, αλλά και τις αντίστοιχες ανεπιφύλακτα θετικές εισηγήσεις ΟΛΩΝ των αρμόδιων υπηρεσιακών οργάνων!

Οι Γνωμοδοτήσεις αυτές συνοδευόντουσαν και από την θετική εισήγηση της διοικητικής ιεραρχίας της αρμόδιας Διεύθυνσης Δημοσίων Κτημάτων του Υπουργείου Οικονομικών. Χωρίς επιφύλαξη!

ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ και μάλιστα με μέλη πολύ υψηλού κύρους. ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ

Ο Εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στην Προανακριτική κ. Θεόδ. Δρίτσας (σελ.103 του Πορίσματος) παραδέχεται ότι «ναι υπάρχει κομματικός ανταγωνισμός και κομματική ιδιοτέλεια στην δικαστική διερεύνηση και τη καθιστά κατ’ επίφαση δικαστική.... οι ελεγχόμενοι Υπουργοί και Υφυπουργοί, κατά πλήρη καταρράκωση των αρχών είτε του τεκμηρίου της αθωότητας, είτε της ισονομίας, καθίστανται κατά περίπτωση είτε οιονεί ένοχοι είτε οιονεί αθώοι, ανάλογα με την κομματική και πολιτική προέλευση των κατηγόρων, ή των υπερασπιστών αντίστοιχα.... πριν καν ασκηθεί εναντίον τους ποινική δίωξη, ενώ η υποκατάσταση της δικαστικής αρχής από το Κοινοβούλειο οδηγεί στην πράξη στην υποκατάσταση των φυσικών δικαστών από το πολιτικό κόμμα που πλειοψηφεί.»

Πέρα από τους έκνομους χειρισμούς του Προεδρείου της Βουλής κατά την ψηφοφορία, το ΠΑΣΟΚ υποχρεώθηκε να αποδεχτεί τελικώς, μέσω της ψήφου των ίδιων τωνβουλευτών του, ότι δεν υπήρξε στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου διακίνηση μαύρου χρήματος σε πολιτικά πρόσωπα. Γι’ αυτό και ουδείς από τους πρώην υπουργούς παραπέμφθηκε με τη σχετική κατηγορία. Χωρίς «μαύρο χρήμα» όμως καταρρέει αυτομάτως και η θεωρία που από την αρχή προέβαλε το ΠΑΣΟΚ περί δήθεν οργανωμένου σχεδίου και σκανδάλου. Ας αναγνωρίσει επιτέλους το κυβερνών κόμμα τα λάθη του και με γενναιότητα να τα διορθώσει ενώπιον της Βουλής.

Keywords
νεα δημοκρατια, βουλη, ΠΑΣΟΚ, νέα, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ψηφοδελτια, συριζα, εκστρατεια, ψηφοφορία, ιουνίου, υπουργοι, δηλ, προβάλλει, ξυνίδης, τμημα, βιβλια, αθηνα, ακινητα, σοε, μμε, σελ, οιονεί, κινηση στους δρομους, ψηφοι δημοτικων συμβουλων, καθαρα δευτερα, αξια, τελος ακινητης περιουσιας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, υπουργειο δικαιοσυνης, θεμα εκθεσης 2012, τελος του κοσμου, βουλευτες, το θεμα, αιτηση, ακινητα, δημοκρατια, ηγεσια, ημερησια, θεμα, πιεση, σωκρατης, τηλεοραση, υψος, αγωγη, αρθρο, αθωότητα, απιστια, απλα, γεγονος, γινει, δημοσιο, δηλωση, δηλωσεις, δικη, δωσει, δριτσας, δρομος, εγινε, εγγραφα, εγγραφη, υπαρχει, εκθεση, εκστρατεια, εκτιμηση, εν λόγω, εν μερει, επρεπε, ζημια, ιδεα, ιδια, ιδιο, υπηρεσια, υποθεση, ισχυει, θεωρια, ομιλια, κυβερνηση, κινηση, κομμα, λαγος, λαθη, νοθεια, προβάλλει, ξυνίδης, οικος, οιονεί, ονομα, οντας, ουσιαστικο, ουσια, οφελος, οχθες, ρολο, συζητηση, σοε, τμημα, τριτη, υφυπουργοι, φορα, ψηφοφορία, δικαιωματα, εξεταστικη, ιουνίου, μια φορα, νομικου, θεματα, θεσεις
Τυχαία Θέματα