Πήρες εκκαθαριστικό; Κάνε αίτηση για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Εφόσον πήρατε στα χέρια σας (ή στον υπολογιστή σας) το εκκαθαριστικό με τα εισοδήματα του 2012, κάντε και μια αίτηση για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Αν την υποβάλλετε πριν τις 12 Δεκεμβρίου, θα εξασφαλίσετε έκπτωση στη χρέωση του ηλεκτρικού ρεύματος για ολόκληρο το 2013.

Το «κοινωνικό τιμολόγιο» της ΔΕΗ εξασφαλίζει έκπτωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος η οποία μπορεί να φτάσει ακόμη και στο 30-35%. Οι δικαιούχοι,

ολοένα και αυξάνονται καθώς από τη μία μειώνονται τα διαθέσιμα εισοδήματα –κάτι που σημαίνει ότι ολοένα και περισσότεροι πληρούν το εισοδηματικό κριτήριο- και από την άλλη πολλαπλασιάζονται οι μακροχρόνια άνεργοι. Δείτε λοιπόν τους όρους και τις προϋποθέσεις καθώς, πλέον μπορεί να είστε και εσείς ένας από τους υποψήφιους δικαιούχους.

Κοινωνικό τιμολόγιο είναι υποχρεωμένοι να προσφέρουν όλοι οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας, από τη ΔΕΗ μέχρι και την τελευταία ιδιωτική επιχείρηση. Για όποιον υποβάλλει αίτηση στο χρονικό διάστημα από την 1η Οκτωβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου η έκπτωση θα εφαρμόζεται από την 1η του επομένου έτους και για έναν ολόκληρο χρόνο. Αιτήσεις βέβαια θα γίνονται δεκτές και καθ’ όλη τη διάρκεια της επόμενης χρονιάς.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που μπορούν να υποβάλλουν αίτηση, καθώς το κοινωνικό τιμολόγιο καλύπτει άτομα με εισόδημα έως 12.000 ευρώ, τρίτεκνους (σ.σ οι πολύτεκνοι έχουν το δικό τους τιμολόγιο το οποίο είναι και ευνοϊκότερο από το κοινωνικό) και άτομα με αναπηρία. Όσοι διαπιστώσουν μέσω του πίνακα ότι πληρούν τα κριτήρια, θα πρέπει να καταθέσουν τη σχετική αίτηση η οποία πλέον γίνεται και ηλεκτρονικά στην διεύθυνση http://www.deddie.gr/kot/intro.aspx

Το μόνο που θα χρειαστεί είναι ένας λογαριασμός της ΔΕΗ (καθώς εκεί αναγράφεται ο κωδικός ηλεκτρονικής πληρωμής) και τα στοιχεία της αστυνομικής ταυτότητας.

Η ΔΕΔΗΕ, ο φορέας που θα υποδεχτεί την αίτηση, για να αποφασίσει αν θα χορηγήσει ή όχι το κοινωνικό τιμολόγιο, θα έρθει σε επαφή με το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να διασταυρώσει αν πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια. Πλέον, ως βάση θα χρησιμοποιηθούν τα εισοδήματα του 2012.

Πηγή: fpress.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα