Πνίγεται η Ρόδος – Πανικός επικρατεί σε όλο το νησί (VIDEO & ΦΩΤΟ)

Σε επιφυλακή έχει τεθεί το σύνολο των πυροσβεστικών οχημάτων αλλά και το προσωπικό του Σώματος στη Ρόδο λόγω της σφοδρής καταιγίδας που πλήττει αυτή την ώρα το νησί.

Μέχρι στιγμής το κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής έχει δεχτεί 130 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων ενώ σε αρκετές περιπτώσεις έχει χρειαστεί η συνδρομή πυροσβεστών για να απεγκλωβιστούν οδηγοί από τα οχήματα τους.

Τρία άτομα αγνοούνται μέχρι αυτή την ώρα - δάσκαλοι του νησιού οι δύο από αυτούς - όταν παρασύρθηκαν

από τα νερά της βροχής. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και το rodiaki.gr, οι δύο χάθηκαν στη γέφυρα της Κρεμαστής, όταν βγήκαν απο το αυτοκίνητό τους για να γλιτώσουν και ίχνη του άλλου εξαφανίσθηκαν στην περιοχή της Αρχαγγέλου, όπου σύμφωνα με την Πυροσβεστική παρασύρθηκε το αυτοκίνητο μαζί με τον οδηγό.

Η βροχόπτωση έπληξε κυρίως το βόρειο τρίγωνο του νησιού και προκάλεσε αρκετά προβλήματα κυρίως στους δρόμους ενώ πλημμύρισαν αρκετά σπίτια και καταστήματα κυρίως στην περιοχή Ιαλυσός.

Λόγω της κακοκαιρίας υπήρξε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετές περιοχές του νησιού.

Η βροχή διήρκεσε δύο περίπου ώρες και με τις πρώτες εκτιμήσεις φαίνεται να υπάρχουν αρκετές ζημιές κυρίως στο οδικό δίκτυο του νησιού ενώ ήδη οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί.

Λίγη ώρα αργότερα, σύμφωνα με το enikos.gr, ο δήμαρχος Ρόδου, Στάθης Κουσουρνάς, δήλωνε σχετικά με τις εκτεταμένες καταστροφές που έχει υποστεί το νησί από την καταιγίδα.

"Tο νησί βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Από την ισχυρή βροχόπτωση σύμφωνα με τον κ. Κουσουρνάς έχουν σημειωθεί ζημιές τόσο στο δίκτυο του ΟΤΕ όσο και της ΔΕΗ με αποτέλεσμα οι επικοινωνίες να γίνονται μόνο μέσω κινητών τηλεφώνων ενώ ταυτόχρονα αρκετά νοικοκυριά έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι".

Keywords
Τυχαία Θέματα