Πως να ζήσετε οικονομικά στο ''ακριβό'' Λονδίνο

Λονδίνο, χωρίς να ξοδέψετε μία περιουσία. Αγαπημένος προορισμός των Ελλήνων, που προσφέρεται ναι, και για φθηνές διακοπές. Αρκεί να ξέρεις που και πως θα πας. Και επειδή το έχω ψάξει και ζήσει, ακολουθήστε τα tips και τολμήστε το στις γιορτές ή στο μέλλον.


Που θα μείνετε:
Φθηνά καταλύματα
ανάλογα με τα γούστα σας. 2κλινο δωμάτιο σε hostel από 30€ την βραδιά –έχω μείνει και το προτείνω ανεπιφύλακτα- , ενώ σε περίπτωση που είστε μεγάλη παρέα εξετάστε και την οικονομική λύση ενοικίασης διαμερίσματος.

Μετακινηθείτε φθηνά:
Για τις μετακίνησεις σας χρησιμοποιείστε το μετρό και την κάρτα Oyster card για να κερδίσετε χρήματα για τις μετακινήσεις σας ή επιλέξτε να αγοράσετε εισιτήριο απεριορίστων διαδρομών που ισχύει για όλα τα μέσα (από 1 έως 7 ημέρες). Αν είστε αρκετά άτομα αναζητήστε και την φθηνή λύση του ομαδικού εισιτηρίου που ισχύει για κάποια δρομολόγια όπως από/προς αεροδρόμια.



Τι θα δείτε δωρεάν:
Εκτός από τα κλασσικά αξιοθέατα που θα δείτε, όπως τα ανάκτορα, Tower Bridge, Westminster Bridge, London Eye, Hyde Park κ.ά χωρίς να βάλετε το χέρι στη τσέπη μπορείτε να επισκεφθείτε τα Μουσείο Επιστημών, της Φυσικής Ιστορίας, το Μουσείο μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης με έργα των Cézanne, Bonnard, Matisse, Picasso, Rothko, Dalí, Pollock, Warhol και Bourgeois, την Βρετανική Βιβλιοθήκη, να θαυμάστε υπέροχα έργα τέχνης στην βίλα Kenwood στο πανέμορφο πάρκο Hampstead Heath, να παρακολουθήσετε καθημερινά το πρωί την παρέλαση της βασιλικής έφιππης φρουράς κοντά στο Whitehall και την αλλαγή της φρουράς.


Hyde Park, ιδανική για μικρούς και μεγάλους, ανοιχτή έως και τις 4 Ιανουαρίου. Κάθε Δευτέρα απολαύστε δωρεάν στην Βασιλική Όπερα ένα μεσημεριανό ρεσιτάλ. p/pbr /br /Φάτε καλά σε οικονομικές τιμές:br /Φυσικά σε φθηνή και καλή Pub, αλλά και όχι μόνο. Κι επειδή λατρεύω τα ατμοσφαιρικά στέκια με προσιτές τιμές, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο JohnSnow. Για φθηνή imperial pint of beer. Γενικά μπορείτε να φάτε και να πιείτε φθηνά σε τοπική Pub. p/pΑλλά, φαγητό στο Λονδίνο σημαίνει fish and chips. Δοκιμάστε το σκέτο ή με κέτσαπ ή σάλτσα ταρτάρ και με πουρέ αρακά. Υπολογίστε ότι μία μεγάλη μερίδα που κοστίζει 7,50€ είναι ικανοποιητική και για δύο άτομα. Δοκιμάστε τα στα «The Vic Theatre», «Golden Hind», «Delight». Στο Acton, επίσης στο Δυτικό Λονδίνο στην High Street υπάρχουν αρκετά και καλά στέκα για fish and chips. p/ppbr Trebuchet MS', Trebuchet, sans-serif; line-height: 18.2000007629395px;" />

Αλλα στέκια για να φάτε καλά και φθηνά στο Λονδίνο πληρώνοντας έως και 7€ το άτομο είναι:
«The Stockpot», αλυσίδα φθηνών εστιατορίων, με γενναιόδωρες μερίδες. Μεγάλη ποικιλία από ορεκτικά, σαλάτες, κυρίως πιάτα και επιδόρπια. Δεν δέχονται πιστωτικές κάρτες και δεν γίνονται κρατήσεις. Θα τα βρείτε στο Soho, 18 Old Compton Street, με το μετρό στάση Leicester Square ήTottenham Court Road. Leicester Square, 38-40 Panton Street, στάση μετρό Leicester Square ήPiccadilly Circus. Chelsea, 273 King's Road, στάση μετρό South Kensington.


Road, στάση μετρό Edgware Road. Πλούσιο και απλό μενού. Υπέροχες σούπες, γαρίδες με τσίλι και κοτόπουλο στην κατσαρόλα ή στον φούρνο σε γεύσεις από την Βιρμανία και τιμές που δεν θα πιστεύετε, με το πιο ακριβό πιάτο στα 11€. Δεν γίνονται κρατήσεις. «Leon», στην παλιά αγορά Spitalfields, 3 Crispin Place, στάση μετρό Liverpool Street. Αν είστε της υγιεινής διατροφής –μενού με βιολογικά προϊόντα είστε στο κατάλληλο μέρος. Στην περίπτωση που πάρετε πακέτο για έξω δεν χρεώνεστε ΦΠΑ. p/ppbr Trebuchet MS', Trebuchet, sans-serif; line-height: 18.2000007629395px;" /br Trebuchet MS', Trebuchet, sans-serif; line-height: 18.2000007629395px;" />

Δωρεάν ή φθηνή νυχτερινή διασκέδαση με live:

Στο Λονδίνο, την πρωτεύουσα που γεννήθηκε η punk και ξεκίνησαν οι Rolling Stones, οι νύχτες γεμάτες μουσική καλά κρατούν. Αναζητήστε free συναυλίες σε μεγάλα δισκάδικα ή σε βιβλιοπωλεία όπως το Foyles.

Η Tottenham Court Road, δεν είναι μόνο ο ιδανικός δρόμος για τους λάτρεις της τεχνολογίας. Είναι ιδανικός και για clubbing, με πολλά clubs με live συγκροτήματα. Προτείνω «The 100 Club» με liverock και jazz, όπου γίνονται και free παραστάσεις. Ναός που στο παρελθόν έχουν εμφανιστεί οι «The Who», «The Animals», «Sex Pistols», «The Damned»,ο Rod Stewart, ο Muddy Waters κ.ά. Freeσυναυλίες μπορεί να πετύχετε στο «Jazz Cafe», «Momo», «Spitz», «Uncle Sams».



Για low budget μουσικές βραδιές αναζητήστε το πρόγραμμα στο «Notting Hill Arts Club», «Golden Lion», στο «Bread & Roses». Για διασκέδαση-ξενύχτη μετά τις 11 επιλέξτε DJ bars, όπως το «Form», στην Greek Street.

Keywords
λονδινο, ζησετε, hyde park, rolling stones, tips, λύση, μετρο, oyster, westminster, london, hyde, picasso, heath, σαλατα, soho, square, road, chelsea, live, punk, free, tottenham, club, jazz, animals, stewart, cafe, uncle, low, budget, hill, golden, lion, greek, μουσειο σοκολατας, αλλαγη ωρας, Καλή Χρονιά, χειμερινοι προορισμοι, σοκολατα, κοτοπουλο, end, αλλαγη ωρας 2012, αλλαγη ωρας 2013, ντοματες, σουπες, παρελαση, πειρασμος, ορεκτικα, δωρεαν, ζυμαρικα, μουσικη, προγραμμα, σαλατες, oyster, square, αυγα, αγορα, αξιζει, ατμοσφαιρα, ατομο, βιλα, βιβλιοπωλεια, βιρμανια, βραδια, βραδυ, βρειτε, γαριδες, φαγητο, γινονται, δευτερα, δειτε, δρομολογια, δρομος, εργα, εστιατορια, ισχυει, κετσαπ, κουζινα, λύση, μπυρες, μπορειτε, οπερα, παιδια, πιατα, πιείτε, ποιοτητα, πρωινο, πρωι, ρεσιταλ, τσαι, τολμηστε, φθηνα, φασολια, χερι, ωρες, αλυσιδα, avenue, budget, chelsea, chinatown, cookies, free, δωματιο, road, fish, γευσεις, greek, hill, χωρα, hyde park, ιδιαιτερο, imperial, hyde, jazz, pub, liverpool, london, low, μεινει, market, ναος, πακετο, picasso, punk, rolling stones, σημαίνει, soho, stewart, σχαρα, tips, tottenham, westminster, wonderland, heath
Αναζητήσεις
βασιλική όπερα του λονδίνου δωρεαν θεσεις, βασιλικη οπερα λονδινου
Τυχαία Θέματα