Ρουκέτα Κωνσταντοπούλου στη Βουλή

Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει η αποψινή ομιλία της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης καθώς απαντώντας επί της ουσίας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για «συγγενική» σχέση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία δεν δίστασε να υποστηρίξει

ότι χαρακτηριστικά τρομοκράτη είχαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις από το 2009 μέχρι και το 2014. «Τρομοκρατία είναι μία ενέργεια όταν διαπράττεται υπό συνθήκες που μπορεί να βλάψουν σοβαρά μια χώρα ή έναν διεθνή οργανισμό, με σκοπό να πλήξουν πληθυσμό» είπε μεταξύ άλλων η κα Κωνσταντοπούλου προσθέτοντας ότι καταδείχθηκε με εμφανή τρόπο πως η μνημονιακή διακυβέρνηση υπήρξε εξόχως τρομοκρατική και παραβιαστική των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ότι αυτό που αντιπροσώπευσε η μνημονιακή διακυβέρνηση ήταν η καθεστωτική τρομοκρατία και ότι η επίκληση της τρομοκρατίας είναι το κλειδί που ανοίγει την πόρτα κρατικής αυθαιρεσίας προς χάριν δήθεν της ασφάλειας.

Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα η Νέα Δημοκρατία, μέσω υψηλόβαθμων στελεχών της, δίνει εξηγήσεις για την επιλογή του κόμματος να μην απαντήσουν σε καμία από τις αναφορές της κ. Κωνσταντοπούλου και ειδικότερα στον χαρακτηρισμό των προηγουμένων κυβερνήσεων ως εξόχως τρομοκρατικών. "Καμιά φορά η περιφρόνηση είναι η καλύτερη απάντηση" έλεγαν χαρακτηριστικά υποστηρίζοντας πως στη Νέα Δημοκρατία δεν ήθελαν να κάνουν το χατίρι στην Πρόεδρο της Βουλής για νέο καυγά.

Keywords
Τυχαία Θέματα