Ρουβάς - Ζυγούλη: Yπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης

Οι φήμες για κρυφό γάμο έδιναν κι έπαιρναν. Οι πληροφορίες που ήθελαν τον Σάκη Ρουβά και την Κάτια Ζυγούλη να έχουν κάνει πολιτικό γάμο κάτω από άκρα μυστικότητα και μάλιστα στην Κέρκυρα, το καλοκαίρι, είχαν αναστατώσει τα δημοσιογραφικά γραφεία. Κι ενώ κανένα από τα ρεπορτάζ για το ίσως πιο λαμπερό ζευγάρι της ελληνικής showbiz δεν επιβεβαίωνε την ευτυχή κατάληξη της σχέσης τους,

από την οποία μάλιστα έχουν αποκτήσει ήδη τρία παιδιά, όπως αποκαλύπτει σήμερα το «Secret», Σάκης και Κάτια είναι δεμένοι, αλλά όχι παντρεμένοι.

Ο pop star και το πρώην top model, από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, έχουν υπογράψει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, ενώπιον γνωστού συμβολαιογράφου της Αθήνας, με το οποίο και έχουν επισημοποιήσει τη σχέση τους. Σάκης και Κάτια, μετά την υπογραφή, εδώ και περίπου τρεις μήνες, έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις αντίστοιχα με τα παντρεμένα ζευγάρια.

ΣΤΟ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ. Το σύμφωνο μεταξύ του Σάκη Ρουβά και της Κάτιας Ζυγούλη απέκτησε νομική ισχύ από τη στιγμή που αντίγραφό του κατατέθηκε στον ληξίαρχο της Νέας Μάκρης, η οποία δηλώνεται ως τόπος μόνιμης κατοικίας τους και όταν, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την υπογραφή του, καταχωρήθηκε στο ειδικό βιβλίο του αρμόδιου ληξιαρχείου. Μετά την ενεργοποίηση του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης, οι δύο σύντροφοι κάνουν χρήση πλέον των δικαιωμάτων που τους προσφέρει.

Οπως περιγράφεται και στο έντυπο που υπέγραψαν και κατατέθηκε στις αρμόδιες Αρχές, «τα τέκνα που ήρθαν στον κόσμο κατά τη διάρκεια του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης ή πριν από αυτό και έχουν ήδη αναγνωριστεί με συμβολαιογραφική πράξη ή εντός τριακοσίων ημερών από τη λύση ή την αναγνώριση της ακυρότητάς του, φέρουν το επώνυμο που επέλεξαν οι γονείς τους με κοινή και αμετάκλητη δήλωσή τους, που περιέχεται στο σύμφωνο ή σε μεταγενέστερο συμβολαιογραφικό έγγραφο». Αυτός, άλλωστε, ήταν και ο βασικός λόγος που Σάκης και Κάτια προχώρησαν σε αυτή την κίνηση, καθώς λίγες ημέρες μετά την υπογραφή του συμφώνου η μικρή Αναστασία (που στις 2 Νοεμβρίου έσβησε 5 κεράκια στην τούρτα της) γράφτηκε σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο, με το επώνυμο Ρουβά.

ΑΞΙΩΣΕΙΣ. Κατά το άρθρο 6 του συμφώνου συμβίωσης ή και με μεταγενέστερο συμβολαιογραφικό έγγραφο, το ζευγάρι Ρουβά-Ζυγούλη μπορεί να ρυθμίζει και τις περιουσιακές σχέσεις του, αλλά και την «τύχη» των περιουσιακών στοιχείων που θα αποκτηθούν κατά τη διάρκεια του συμφώνου. Είναι, μάλιστα, σημαντικό ότι, αν δεν υπάρχει συμφωνία για τα αποκτήματα, ο καθένας από τους δύο, μετά τη λύση του συμφώνου, θα έχει αξίωση κατά του άλλου για οτιδήποτε αποκτήθηκε και με τη δική του συμβολή. Πάντως, μέχρι και σήμερα, το σπίτι στον Νέο Βουτζά, στην περιοχή της Νέας Μάκρης, όπου κατοικούν Σάκης και Κάτια με τα τρία τους παιδιά, ανήκει εξ ολοκλήρου στον τραγουδιστή, όπως επίσης το σύνολο της κινητής περιουσίας τους (δύο οχήματα κι ένα σκάφος). Σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντός τους, πάντως, κανένας από τους δύο δεν σκέφτεται να προχωρήσουν σύντομα σε θρησκευτικό γάμο. «Θα γίνει σίγουρα κάποια στιγμή, αν φυσικά όλα έρθουν έτσι όπως τα σχεδιάζουν», λέει συνεργάτης του Ελληνα superstar, για να επισημάνει ότι «εκείνο που έχουν αποκλείσει και οι δύο είναι να κάνουν πολιτικό γάμο. Είναι κάτι που δεν τους αφορά, από τη στιγμή μάλιστα που το σύμφωνο συμβίωσης τους έδωσε τα οφέλη που προς το παρόν επιθυμούν κι έχουν να κάνουν με την ταυτότητα των παιδιών τους».

Του ΑΡΗ ΔΡΟΣΟΥ

Ένθετο «Secret», εφημερίδα Παραπολιτικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα