Σε νέα σκαριά η Ελληνοϊσραηλινή ναυτική συνεργασία

Θέματα που αφορούν την έτι περαιτέρω συνεργασία μεταξύ του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και των Ισραηλινών Ναυτικών Δυνάμεων συζήτησαν στην Αθήνα Ισραηλινή ναυτική αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου, της οποίας ηγείτο ο Υπαρχηγός του Ναυτικού τους Υποναύαρχος Yaron Levi, με τον Υπαρχηγό ΓΕΝ Υποναύαρχο Παναγιώτη Παστουσέα ΠΝ και τον Υπαρχηγό ΑΣ, Υποναύαρχο Σπυρίδωνα Κονιδάρη ΠΝ.

Η επίσκεψη της Ισραηλινής ναυτικής αντιπροσωπείας πραγματοποιήθηκε το διάστημα 6 έως 8 Οκτωβρίου

και όπως παγίως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις ανακοινώθηκε για λόγους ασφαλείας μετά την ολοκλήρωσή της, και κατά τις συναντήσεις συζητήθηκαν διμερή θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Τέτοια θέματα είναι η συνεκπαίδευση των ναυτικών μονάδων των δύο Στόλων, ιδιαιτέρως δε η εκτέλεση πυρών με τον κύριο οπλισμό των σκαφών επιφανείας του Ισραηλινού Ναυτικού στα πεδία βολής του Ελληνικού ΠΝ, που βρίσκονται σε διάφορα μέρη του Αιγαίου, καθώς το Ισραήλ, λόγω του μικρού του μεγέθους και της ελλείψεως «στρατηγικού βάθους», δεν διαθέτει τέτοια πεδία βολής με συνέπεια σοβαρά προβλήματα στην εκπαίδευση του προσωπικού των σκαφών του. Επιπρόσθετα συζητήθηκαν οι συνεργασίες κυρίως σε επίπεδο ταχέων σκαφών και υποβρυχίων, που ενδιαφέρουν ιδιαιτέρως την Ισραηλινή πλευρά, καθώς και η εξέταση της δυνατότητος ανταλλαγής επισκέψεων στελεχών για αλληλοενημέρωσή τους.

Επιπρόσθετα, κατά την παραμονή της στην Αθήνα, η Ισραηλινή αντιπροσωπεία επισκέφτηκε το Ναύσταθμο Σαλαμίνος, όπου, ως προελέχθη συναντήθηκε με τον Υπαρχηγό του Αρχηγείου Στόλου και επισκέφθηκε μονάδες του.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα