Σφοδρή αντιπαράθεση Βρούτση- Λαφαζάνη στη Βουλή

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη σημειώθηκε πριν από λίγο στη Βουλή με αφορμή όσα έταξε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Κατά την τοποθέτησή του ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης τόνισε ότι όσα έταξε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ

(επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης, επαναφορά σύνταξης στα προηγούμενα επίπεδα, επαναφορά κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ) κοστίζουν 12 δισεκατομμύρια ευρώ και χαρακτήρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κρύβεται από μια συζήτηση για τα εργασιακά γιατί δεν έχει προτάσεις: «12 δισεκατομμύρια ευρώ κοστίζει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Είστε επικίνδυνοι. Θέλετε να γίνετε κυβέρνηση με ψέματα. Δουλεύετε τους Έλληνες ψιλό γαζί. Κρύβεστε γιατί δεν έχετε προτάσεις. Που θα βρείτε τα λεφτά κύριοι;» είπε ο Υπουργός Εργασίας προσθέτοντας ότι κάθε χρόνο η δαπάνη για τις συντάξεις φτάνει τα 29 δισεκατομμύρια ευρώ με το 55% να το πληρώνει ο κρατικός προϋπολογισμός. Κατέληξε ωστόσο λέγοντας ότι με τις ρυθμίσεις που έχει επιφέρει η κυβέρνηση το ασφαλιστικό έχει φτάσει σε πλήρη αρμονία και ισορροπία.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε άμεσα και σε ακόμα πιο υψηλούς τόνους με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να χαρακτηρίζει τον Υπουργό Εργασίας «αρχιπραξικοπηματία» του κουρελιάσματος της εργατικής νομοθεσίας. «Χρειάζεται πολύ μεγάλο θράσος από τον Υπουργό να κάνει αυτούς τους χαρακτηρισμούς απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι πρωτάκουστοι για την αίθουσα. Παίζετε πολύ βρώμικο ρόλο. Είστε αρχιπραξικοπηματίας μιας κυβέρνησης η οποία έχει κατακουρελιάσει την εργατική νομοθεσία» είπε ο κ. Λαφαζάνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα