Σκάνδαλο-βόμβα από τον Μηταράκη στη Βουλή!

Βόμβα έριξε πριν από λίγο στη Βουλή ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης αποκαλύπτοντας ότι περίπου 150 υπάλληλοι του ΟΠΕ λαμβάνουν κατά τη συνταξιοδότησή τους έξτρα εφ'άπαξ το οποίο φθάνει μέχρι και τα 200.000 ευρώ, μέσω ασφαλιστικού συμβολαίου. Με δεδομένο ωστόσο όπως είπε ο κ.Μηταράκης ότι τα χρήματα από τις εισφορές δεν υπάρχουν και τα χρήματα αυτά πρέπει να αντληθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το ζήτημα άνοιξε ο ίδιος ο πρόεδρος του

Συλλόγου Γ. Παπαστεργιόπουλος, ο οποίος ζήτησε να υπάρξουν αλλαγές στο νομοσχέδιο ώστε να μην τίθεται για το εναπομείναν προσωπικό του ΟΠΕ σε διακινδύνευση η είσπραξη αυτής της παροχής, για την οποία ισχυρίστηκε ότι έχουν καταβληθεί οι σχετικές εισφορές.

Ο κ. Μητάρακης αφού τόνισε με έμφαση ότι τα ποσά για την κάλυψη των ασφαλιστικών συμβολαίων των εργαζόμενων στον ΟΠΕ κατέβαλε εξ ολοκλήρου ο ίδιος Οργανισμός και κατέθεσε σχετικά έγγραφα που καταδεικνύουν ότι το ελληνικό δημόσιο πληρώνει τις δαπάνες αυτές. Επισήμανε ακόμη ότι αυτό το ασφαλιστικό συμβόλαιο δεν έχει τα κεφάλαια και ως εκ τούτου για κάθε εργαζόμενο, που διεκδικεί τα 200.000 ευρώ πρέπει να το ποσό αυτό να κοπεί από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες το 2011 οι εργαζόμενοι στον ΟΠΕ διέκοψαν ιδιωτικό ασφαλιστικήριο περνώντας τις απορρέουσες υποχρεώσεις από εκείνο το συμβόλαιο στον ΟΠΕ, δηλαδή στο δημόσιο.

Τέλος ο κ. Μηταράκης ενημέρωσε ότι με επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα εσόδων Χάρη Θεοχάρη θα ζητήσει να ελεγχθούν ονομαστικά οι φορολογικές δηλώσεις των εργαζομένων, που αποχώρισαν τα τελευταία δέκα χρόνια και να διαπιστωθεί αν κατέβαλαν το 45% φορολόγηση την ημέρα που εισέπραξαν τις 200.000 ευρώ. «Είναι κρίμα, ένα θέμα, το οποίο είναι εθνικό, στρατηγικό, που έχει να κάνει με την εξωστρέφεια, να το κινούμε με συνδικαλιστικό κριτήριο των 150 εργαζομένων που είχαν αυτό το συμβόλαιο» κατέληξε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

Ι.Δ

Keywords
Τυχαία Θέματα