Σόιμπλε: Η Ελλάδα βρίσκεται στο δρόμο της επιτυχίας

Την εμπιστοσύνη του στην Ελλάδα εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά έχει επιτύχει «αξιοσημείωτη πρόοδο» με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, όπως καταδεικνύεται από τα «εξακριβωμένα οικονομικά δεδομένα» από την Ελλάδα.

Ο

γερμανός υπουργός εμφανίστηκε «βαθιά πεπεισμένος» ότι η έκθεση της τρόικας για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα - η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης κατά τη συνάντησή τους τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες – θα είναι θετική.

Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο δρόμο της επιτυχίας και θα συνεχίσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Αναφερόμενος στην Πορτογαλία, είπε πως η πολιτική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα δεν θα προκαλέσει μια νέα κρίση στην Ευρωζώνη.

«Δεν πιστεύω ότι αυτό θα οδηγήσει σε μια νέα κρίση του ευρώ», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως το ευρώ θεωρείται τόσο σταθερό από τις χρηματαγορές που ακόμη και πολιτικά ζητήματα σε μεμονωμένες χώρες, τα οποία προκύπτουν πάντα στις δημοκρατίες, δεν σημαίνουν μια κρίση για το ευρώ.

Ο Σόιμπλε εξέφρασε τη λύπη του για την παραίτηση του πρώην υπουργού Οικονομικών της Πορτογαλίας Βίτορ Γκάσπαρ, πρόσθεσε όμως ότι αναμένει πως θα έχει μια καλή συνεργασία με τη διάδοχό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα