Στη Λάρισα από χθες ο νέος Γάλλος Διοικητής του Στρατηγείου της ΕΕ

Από χθες Πέμπτη 30 Ιανουαρίου βρίσκεται στην έδρα του Στρατηγείου της ΕΕ στη Λάρισα (OHQ Λάρισας) ο Επιχειρησιακός Διοικητής του Γάλλος Υποστράτηγος Philippe Pontiès, τον οποίο υποδέχτηκε ο Έλληνας Επιτελάρχης Ταξίαρχος Χρήστος Δρίβας, ενώ την προσεχή Τετάρτη αναμένονται και οι πρώτοι ξένοι στρατιωτικοί που θα το στελεχώσουν, 15 Γάλλοι και ένας Σουηδός.

Αρχικά ο νέος Γάλλος Διοικητής ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Στρατηγείου με τις οποίες

έδειξε ενθουσιασμένος, σημειώνοντας ότι αυτές ξεπερνούν κατά πολύ τις προσδοκίες του. Επίσης εξέφρασε την ευαρέσκειά του για το επίπεδο των Ελλήνων Επιτελών που έχουν ξεκινήσει τη σχεδίαση της αρχικής φάσεως του σχεδίου επιχειρήσεων, που προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι μεθαύριο Κυριακή 2 του μηνός. Στη συνέχεια, θ’ ακολουθήσει η δεύτερη φάση, ενώ το τελικό σχέδιο επιχειρήσεων θα είναι έτοιμο στις 18 Φεβρουαρίου.

Στρατιωτικές πηγές υποστήριζαν ως ενδεικτικό της συναντιλήψεως του Επιχειρησιακού Διοικητή και του Έλληνα Επιτελάρχη την απόλυτη συμφωνία για την οργάνωση και στελέχωση του Στρατηγείου, ώστε αυτή να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν. Σύμφωνα με αυτό λοιπόν η οργάνωση του Στρατηγείου θα είναι τέτοια ώστε να δημιουργηθεί ένα ευέλικτο αποτελεσματικό σχήμα με εξειδικευμένα στελέχη σε συγκεκριμένες θέσεις, γεγονός που θα είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός τελικού σχήματος από 100 περίπου επιτελείς, από τους οποίους οι μισοί περίπου (50) θα είναι Έλληνες συγκεκριμένων ειδικοτήτων και οι υπόλοιποι ξένοι.

Σημειώνεται ότι η συνολική δύναμη του Στρατηγείου αυτού είναι της τάξεως των 230 ατόμων, επομένως βλέπουμε ότι τώρα και για τη συγκεκριμένη επιχείρηση της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, αυτό στελεχώνεται σχεδόν κατά το 40% αυτού.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα