Συγχαρητήρια για την διαιτησία από την UEFA!

Με τόση γκρίνια, τόση μουρμούρα, τόσους …ειδήμονες και μη αναλυτές των «αμφισβητούμενων φάσεων» κάθε αγωνιστικής, μετά από το πραγματικό λουτρό αυστηρής κριτικής στις διαιτησίες των Ελλήνων διαιτητών, πού δεχόμαστε σχεδόν κάθε βράδυ, ποιος θα περίμενε ότι η ΕΠΟ, ως οργανώτρια και αποκλειστικά υπεύθυνη για την ελληνική διαιτησία, θα δεχόταν συγχαρητήρια για τη δουλειά πού έχει κάνει ως τώρα και μάλιστα, με τον πιο επίσημο τρόπο και από τα πιο επίσημα χείλη.

Τα συγχαρητήρια λοιπόν έφτασαν προχθές

στα γραφεία της ΕΠΟ, με επίσημο έγγραφο, προερχόμενο από την Επιτροπή Διαιτησίας της UEFA και αφορούν το πόρισμα του εξονυχιστικού ελέγχου πού έκαναν άνθρωποί της στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας τον περασμένο Νοέμβριο.

Σύμφωνα με αυτό το πόρισμα, ανανεώνεται η σχετική Σύμβαση Διαιτησίας πού υπογράφεται μεταξύ της UEFA και των Εθνικών Ομοσπονδιών όλων των χωρών, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει και την οικονομική ενίσχυση της Ομοσπονδίας με ποσόν 100.000 ευρώ.

Επίσης, προτείνονται μερικές αλλαγές πού θα πρέπει να γίνουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και αφορούν βασικά την κατανομή αρμοδιοτήτων σε περιφερειακές Επιτροπές Διαιτησίας, αλλά και τον τρόπο πληρωμής των διαιτητών της Football League.

Το πλήρες κείμενο του συγκεκριμένου εγγράφου – επιβεβαίωσης και παραδοχής από την UEFA της θετικής λειτουργίας της ελληνικής διαιτησίας ( παρά τα αντιθέτως φρονούμενα και υποστηριζόμενα από αντιπολιτευτικά της διοίκησης Σαρρή ΜΜΕ ) έχει ως εξής :

«Σε συνέχεια της επαναξιολόγησης θεμάτων σχετικά με την Συνθήκη Διαιτησίας, πού πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, η Επιτροπή Συνθηκών Διαιτησίας της UEFA στη συνεδρίαση της 3ης Δεκεμβρίου αξιολόγησε ΘΕΤΙΚΑ τη δουλειά της Ομοσπονδίας σας αναφορικά με την οργάνωση – εκπαίδευση στον τομέα της διαιτησίας.

Η ιδιότητά σας ως μέλους της Συνθήκης επανεπιβεβαιώθηκε.

Παρ’ όλα αυτά, για να συνεχιστεί η επιτυχημένη οργάνωση, η Επιτροπή προτείνει τους ακόλουθους τομείς πού επιδέχονται βελτίωση :

Τη δημιουργία ενός οργανωτικού πίνακα διαγράμματος με σαφείς και καθορισμένες αρμοδιότητες για την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας και τις Επιτροπές Διαιτησίας των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων – μελών σας.

Τη δημιουργία και αποστολή σε μας ενός γενικού κατευθυντηρίου σχεδίου πού θα καλύπτει την περίοδο 2014 έως 2017, με σαφώς καθορισμένα προγράμματα – σχέδια.

Τον διαχωρισμό των ΕΔ των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων σε μεγαλύτερες περιφέρειες ( σ.σ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η UEFA επιθυμεί τον διαχωρισμό της ποδοσφαιρικής Ελλάδας σε πέντε περιφέρειες, όπου θα προϊστανται και θα επιβλέπουν τα θέματα διαιτησίας ισάριθμοι αρχιδιαιτητές )

Την αλλαγή του τρόπου πληρωμής των διαιτητών της Football League και των πρωταθλημάτων Νέων – Εφήβων – ταλέντων. Οι διαιτητές αυτοί θα πρέπει να πληρώνονται όπως οι διαιτητές αγώνων της Super League και όχι όπως μέχρι τώρα, αγώνων της Football League ( σ.σ. Ως γνωστόν, οι διαιτητές της Super League πληρώνονται με καταθέσεις από την ΕΠΟ στον τραπεζικό τους λογαριασμό, ενώ της Football League με μετρητά στο γήπεδο, πριν αρχίσει ο αγώνας, γεγονός πού έχει προκαλέσει και προκαλεί, ουκ ολίγα προβλήματα )

Την παροχή - αποστολή προς ημάς του οικονομικού προϋπολογισμού, αναλυτικά, για το ποσόν των 100.000 ευρώ πού προβλέπεται από τη Συνθήκη να σας χορηγηθεί»

«Θα θέλαμε ( καταλήγει το έγγραφο ) να σας συγχαρούμε για τα συνεχή επιτεύγματά σας στην οργάνωση της διαιτησίας», καταλήγει το έγγραφο, το οποίο υπογράφεται από τον γενικό διευθυντή της UEFA κ. Τζόρτζιο Μαρκέτι.

Σημειώνουμε, ότι την UEFA ουδόλως απασχόλησαν ή απασχολούν τα επί … καθημερινής σχεδόν βάσεως παράπονα και καταγγελίες για κακές διαιτησίες από ελληνικές ομάδες, διότι είναι πλέον γνωστή και αυτή η απόλυτα … «ελληνική» μέθοδος, του καταλογισμού σε βάρος της διαιτησίας κάθε αποτυχίας των ομάδων, προκειμένου έτσι να θεμελιωθεί κάποιο άλλοθι στα μάτια των οπαδών, πού δεν συγχωρούν την αποτυχία.

Μανώλης Γαβαθιώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα