Συνάντηση Βενιζέλου-Παπούλια

Πλήρη ενημέρωση για το χθεσινό του ταξίδι στα Τίρανα και για τα πρόσφατα στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη παρέσχε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος δεν παρέλειψε να εκφράσει και την ικανοποίησή του για τη λήψη μέτρων για τη Χρυσή Αυγή, γεγονός για το οποίο απέσπασε και τα δημόσια προεδρικά εύσημα.

«Για μένα είναι

μια πολύ μεγάλη προσωπική και θεσμική ικανοποίηση το γεγονός ότι, επιτέλους, λαμβάνονται μέτρα για τη Χρυσή Αυγή. Θυμάστε πόσες φορές το είχα θέσει και σε σας και δημοσίως και στη Βουλή», τόνισε χαρακτηριστικά, για να λάβει την απάντηση του Προέδρου: «Ευχαριστώ, κύριε Αντιπρόεδρε. Είναι θέματα τα οποία σας απασχόλησαν και ήσασταν ο πρώτος, ο οποίος τα αντιμετώπισε και δηλώσατε αυτά που έπρεπε να έχετε δηλώσει εκείνη την εποχή. Βέβαια λίγοι οι πιστοί, αλλά πολλαπλασιάστηκαν εν συνεχεία».

Επίσης ο κ.Βενιζέλος αναφέρθηκε και στην κατάσταση στην οικονομία χαρακτηρίζοντας «κρίσιμη» τη διαπραγμάτευση με την τρόϊκα. «Είναι, επίσης, ανοικτή η κρίσιμη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Υπάρχει μια ανακύκλωση προβλημάτων και προβληματισμών, που αδικούν τις θυσίες και τις προσπάθειες του ελληνικού λαού και περιμένουμε να σχηματιστεί η νέα γερμανική κυβέρνηση, γιατί χρειάζεται μια αντιμετώπιση, η οποία θα δώσει μια πολιτική προοπτική στην Ευρωζώνη και να δείξουν οι εταίροι μας ότι αντιλαμβάνονται το τεράστιο έργο που έχει επιτευχθεί εδώ, να μην το κλονίζουν. Γιατί πρέπει να προχωρήσουμε πια εκεί που πρέπει: στην ανάπτυξη και στην απασχόληση» επισήμανε με νόημα.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα