Τα γενέθλια του Στουρνάρα και μια παλιά ιστορία με τη Μέρκελ!

Πέρασε στα «ψιλά» της επικαιρότητας και κυρίως ελάχιστοι κατάλαβαν ότι κάτι πολύ σοβαρό κρύβεται πίσω από τις γραμμές που διάβασαν. Προχθές λοιπόν, κατά την άφιξη του στη Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. , οι 26 υπουργοί τραγούδησαν το Happy Birthday στον Στουρνάρα

μετά από παρότρυνση του Σόιμπλε ο οποίος τους είπε ότι ο Έλληνας υπουργός έχει τα γενέθλια του. Σύμφωνα μάλιστα με τα δημοσιεύματα ο Γερμανός ομόλογος του τον είχε πάρει τηλέφωνο λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής προκαλώντας στον Γιάννη μεγάλη έκπληξη αλλά και … τρόμο. Γιατί τρόμο; Γιατί πολύ απλά ο Βόλφγκανγκ απέδειξε ότι δεν του ξεφεύγει το παραμικρό , ιδίως σε ότι αφορά τους Έλληνες πολιτικούς.

Θυμίζουμε ότι στις 9 Οκτωβρίου 2012 , όταν η Μέρκελ επισκέφθηκε στο Μαξίμου τον φρέσκο τότε στην πρωθυπουργία Σαμαρά, τον είχε ρωτήσει: «Μα καλά , ΠΑΣΟΚ δεν ήταν αυτός ο Στουρνάρας που έκανες υπουργό Οικονομικών; Δεν ήταν στην Εμπορική παλιά κι αργότερα στην επιτροπή της ΟΝΕ;». Ο πρωθυπουργός έμεινε κυριολεκτικά άφωνος από το εύρος των γνώσεων της Γερμανίδας καγκελαρίου για την ανθρωπογεωγραφία του υπουργικού του σχήματος. Λίγες μέρες αργότερα έλεγε σε συνομιλία του με δημοσιογράφους : «Πρέπει να προσέχουμε πολύ τι λέμε και τι γράφουμε. Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, η γη δεν είναι στρογγυλή για μας αλλά επίπεδη . Κι όσα ακούγονται εδώ, σε ένα λεπτό έχουν μαθευτεί στην άκρη του κόσμου».

Δ.ΓΙΑΝΝ.

Keywords
Τυχαία Θέματα