Τα πιο αγαπητά πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης

Η Χριστίνα Σούζη, πάντα αγχωμένη να πει κάθε λεπτομέρεια και να είναι απολύτως έγκυρη έχει αλλάξει την έννοια που ξέραμε για «το κορίτσι του καιρού» ενώ ο Τάσος Αρνιακός με περισσό στυλ και ανθεκτικός στο χιούμορ και τις πλάκες του Γιώργου Παπαδάκη, είναι οι δύο μετεωρολόγοι που μας έχουν κάνει να ακούμε κάθε τους λέξη, κάθε τους ανάσα. Κυρίως αυτές τις δύσκολες μέρες που η χώρα πλήττεται από καταιγίδες.

Στον ΣΚΑΪ η Χριστίνα Σούζη θεωρείται το ίδιο πολύτιμη με την Σία Κοσσιώνη και τον Αρη Πορτοσάλτε θεωρείται η πιο ευσυνείδητη

από όλους (το έχει πει στον αέρα ο Νίκος Ευαγγελάτος) και πραγματικά στεναχωριέται αν κάποια πρόβλεψη δεν επαληθευθεί 100%. Στον ΑΝΤ1 ο old school υπέρκομψος και υπερβολικά ευγενής Τάσος Αρνιακός δεν χάνει ποτέ το χαμόγελό του και αντέχει ακόμη και το πιο χοντροκομμένο χιούμορ (απ' όπου κι αν προέρχεται...). Είναι και οι δύο μετεωρολόγοι και αυτό δίνει άλλη βαρύτητα στα λόγια τους και κυρίως στην παρουσίαση του καιρού.

Τάσος Αρνιακός: Δηλώνει παλαιομοδίτης

Οταν το 1979 ολοκλήρωσε τις σπουδές του ο Τάσος Αρνιακός βρέθηκε να δίνει εξετάσεις σε μια σειρά από διαγωνισμούς που προκήρυξε η Εθνική Μεταιωρολογική Υπηρεσία. Κατόρθωσε να προσληφθεί και έτσι ξεκίνησε ένα μακρύ ταξίδι που τον έφερε ξαφνικά στην τηλεόραση την Καθαρά Δευτέρα του 2007. Πώς; Ηταν το πρώτο όνομα στον κατάλογο των μεταιωρολόγων (Αρνιακός γαρ), ένας ρεπόρτερ του ΑΝΤ1 χρειαζόταν επειγόντως μετεωρολόγο, τον πήρε τηλέφωνο και αυτό που ακολούθησε δεν άφησε ασυγκίνητο το δημοσιογραφικό επιτελείο- και όχι μόνο- του σταθμού του Αμαρουσίου.

Χριστίνα Σούζη: Οταν βρέχει θέλει να κάθεται σπίτι...

Η Χριστίνα Σούζη, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Παγκράτι. Μετά τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο άρχισε να παραδίδει μαθήματα μαθηματικών, μέχρι που προσελήφθη στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Εργάζονταν ...αμέριμνη στην ΕΜΥ για πολλά χρόνια, και ήταν η φωνή του καιρού στο ραδιόφωνο του Σκάι. Μέχρι που της ανακοίνωσαν ότι ήρθε η ώρα να βγει και στην τηλεόραση. Όπως το έχει περιγράψει η ίδια «Με βούτηξαν από το λαιμό, από το "αρχηγείο μου", τα κομπιούτερ και τα συστήματά μου και μου είπαν: "τέλος, πια, οι δοκιμές. Μπες!"»

Όταν πονάει τραύμα στα οστά, θα βρέξει...

Δεν διστάζει να παραδεχθεί πως λάθη γίνονται στην πρόβλεψη του καιρού να αναλάβει όλη την ευθύνη...«Βεβαίως, οι μετεωρολόγοι δεν είμαστε θεοί. Μπορείς να πέσεις έξω είτε γιατί τα προγνωστικά μοντέλα δεν έχουν πιάσει καλά το σύστημα που θα έρθει, αν και τώρα με την εξέλιξη της τεχνολογίας δύσκολα γίνεται αυτό, είτε γιατί διαβάζεις λάθος τα προγνωστικά μοντέλα ή γιατί δεν πιστεύεις ότι θα βγουν. Επίσης, μπορεί να ρισκάρεις καμιά φορά, χωρίς να έρθει τελικά το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν μου συμβαίνει τακτικά, αλλά και σαφώς μπορεί να συμβεί», δήλωσε η μετεωρολόγος στο περιοδικό Τηλεθεατής.

Όταν βρέχει της αρέσει να κάθεται σπίτι όταν κάνει παγωνιά βγαίνει στους δρόμους ενώ όταν έχει λιακάδα πάει στην Πλάκα και το Μοναστηράκι. Όσο για την αγαπημένη της εποχή, αυτή είναι χωρίς δεύτερη κουβέντα το καλοκαίρι. Μοιράζεται δε με το κοινό μερικά μυστικά πρόβλεψης του καιρού: «Όταν πονάει ένα παλιό σας τραύμα στα οστά, θα βρέξει. Όταν έχει καπέλο η Πεντέλη, θα φυσήξει δυνατός βοριάς και όταν θέλετε να πάτε για ψάρεμα, είναι προτιμότερο να ρωτάτε πρώτα τους ντόπιους ψαράδες.»

Keywords
Τυχαία Θέματα