Τέλος στις έξτρα αμοιβές των βουλευτών από τον Μεϊμαράκη


Μαύρες... ημέρες θα περάσουν το επόμενο διάστημα οι εθνοπατέρες, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του «Secret» ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εμφανίζεται αποφασισμένος να κόψει το κονδύλι που διατίθεται για τη συμμετοχή των βουλευτών στις συνεδριάσεις των επιτροπών του Κοινοβουλίου. Ως γνωστόν, η αποζημίωση που λαμβάνει ένας βουλευτής για κάθε συμμετοχή του σε αυτές τις συνεδριάσεις φτάνει τα 75 ευρώ, μετά από αλλεπάλληλες περικοπές που

έγιναν, αφού προ κρίσης έφτανε τα 300 ευρώ, πάντα ανά συνεδρίαση.

Το 2011, επί προεδρίας Φίλιππου Πετσάλνικου και έπειτα από έντονη κοινωνική κατακραυγή, τα μέλη της Βουλής απώλεσαν σχεδόν 100 ευρώ από κάθε συνεδρίαση, με την αποζημίωση να πέφτει στα 200 ευρώ, ενώ πέρυσι, μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον κ. Μεϊμαράκη, τα «εξτραδάκια» μειώθηκαν κατά 45 ευρώ. «Είναι άδικο να πλήττεται ο μέσος πολίτης κατά αυτόν τον τρόπο που όλοι παρακολουθούμε καθημερινά και η Βουλή να συνεχίζει να αποζημιώνει τα μέλη της για αυτό το οποίο εξελέγησαν και είναι υποχρεωμένα να κάνουν, δηλαδή για το νομοθετείν», είπε προ ημερών σε συνεργάτες του ο πρόεδρος της Βουλής, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο τελευταίος θα φέρει σύντομα το θέμα προς συζήτηση στη διάσκεψη των προέδρων, ώστε να ενταχθεί τάχιστα στον κανονισμό της Βουλής και εν συνεχεία να εφαρμοστεί.

Η εν λόγω πρόβλεψη, όμως, δεν είναι η μόνη αλλαγή που αναμένεται να φέρει από το νέο έτος ο γνωστός και ως «Βαγγέλας». Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει το «S», το τελευταίο διάστημα σκέφτεται σοβαρά να προχωρήσει και σε αλλαγές της καθημερινότητας του Κοινοβουλίου -για παράδειγμα, στην κατάργηση της συνεδρίασης της Ολομέλειας για το νομοπαρασκευαστικό έργο, κάτι το οποίο, όπως εκτιμάται, αν προχωρήσει, θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις και ίσως αντιδράσεις.

Ο κ. Μεϊμαράκης δεν θέλει να επαναληφθούν οι εικόνες των άδειων εδράνων, που προσβάλλουν το Κοινοβούλιο. Γι’ αυτό, σύμφωνα με το σκεπτικό του, οι συγκεκριμένες συνεδριάσεις θα μπορούν να γίνονται στις επιτροπές και όχι στην αίθουσα της Ολομέλειας, η οποία θα ανοίγει μόνο σε έκτακτες περιστάσεις...

Keywords
Τυχαία Θέματα