Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών σχολίασε ο Τάκης Μπαλτάκος

Ο πρώην ΓΓ του υπουργικού συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος σχολιάζει το αποτέλεσμα των εκλογών και μιλάει για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή.

Για την επανένωση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Μπαλτάκος αναφέρει στο «Βήμα της Κυριακής» πως «ο στόχος είναι ένας και οι δρόμοι πολλοί. Έχουμε ήδη στα δεξιά μας ένα 16,5% του εκλογικού σώματος να μας περιμένει. Ως που θα φτάσει αυτό το ποσοστό; Είναι κατακερματισμένο

και πολιτικά ανεκμετάλλευτο. Θα αφήσουμε αυτά τα κομμάτια διάσπαρτα;». Για το ενδεχόμενο επιστροφής του Γιώργου Καρατζαφέρη στη ΝΔ ο κ. Μπαλτάκος υπογραμμίζει πως θα μπορούσε να επιστρέψει στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προσκλητηρίου για την ενίσχυση της Κεντροδεξιάς.

Τάχθηκε κατά της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γιατί να προσφύγει η ΝΔ σε πρόωρες εκλογές ; Για να τις χάσει; Για να έρθει στην εξουσία η Αριστερά;».

Για το εκλογικό αποτέλεσμα και την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μπαλτάκος αναφέρει «πως πρόκειται για ιστορική στιγμή αναμφισβήτητα. Πρώτη φορά η Κεντροαριστερά και η Αριστερά μπορούν να σχηματίσουν μια παντοδύναμη κυβέρνηση με 174 έδρες στη βουλή αν βέβαια διατηρήσουν στις εθνικές εκλογές τα ποσοστά των ευρωεκλογών . Δεν θα τα καταφέρουν όμως, όπως δεν τα κατάφερε το ΕΑΜ το 1945. Θα έχουμε νέα Συμφωνία της Βάρκιζας. Πάλι θα «παραδώσουν τα όπλα» τηρουμένων βέβαια των αναλογιών ανάμεσα στο 1945 και στο σήμερα» .

Ο πρώην ΓΓ της κυβέρνησης αναφέρει πως δεν τον εξέπληξε το ποσοστό της Χρυσής Αυγής. «Γιατί να με εκπλήξει. Ο απομονωτισμός και η δαιμονοποίηση δεν απέδωσαν. Όσοι ακολούθησαν αυτές τις πρακτικές ματαίωσαν τον σκοπό που ήθελαν να υπηρετήσουν και εξυπηρέτησαν ουσιαστικά την ΧΑ» ανέφερε ο κ. Μπαλτάκος.

Keywords
Τυχαία Θέματα