Ο Αβραμόπουλος σε ρόλο Στρατηγού: "Τα ξίφη είναι σύμβολα τιμής"

Τα ξίφη τους παρέλαβαν σήμερα οι 113 νέοι και νέες αξιωματικοί απόφοιτοι της τάξεως του 2013 της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), από τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Δημήτρη Αβραμόπουλο, στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής στη Θεσσαλονίκη.

"Σήμερα, εδώ στη Θεσσαλονίκη, μέσα σε μια ατμόσφαιρα περηφάνιας επέδωσα τα ξίφη στους αποφοιτήσαντες της ΣΣΑΣ. Τα

ξίφη είναι σύμβολα τιμής και θυσίας για τα νέα αυτά παιδιά που αποφάσισαν να ενταχθούν στις τάξεις των ελληνικών ΕΔ", τόνισε με δήλωσή του ο Υπουργός μετά το πέρας της τελετής.

Και πρόσθεσε: "Μαζί με την ευχή μας να έχουν υγεία και δύναμη, θα ήθελα να επισημάνω το πόσο σημαντικό είναι αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διέρχεται ο τόπος να κρατάμε ψηλά το φρόνημα, να δυναμώνουμε την ψυχή μας, να διαμορφώνουμε ένα περιβάλλον ενότητας, αλληλεγγύης και ομοψυχίας ανάμεσα σε όλους τους Έλληνες. Και οι ΕΔ της χώρας αυτό το μήνυμα εκπέμπουν διαχρονικά.

Μήνυμα ασφάλειας, ακεραιότητας για την πατρίδα μας, προάσπισης των ανώτερων και ευγενών αξιών που μας κληροδότησε η ιστορία μας, προάσπισης της ακεραιότητας της ανεξαρτησίας της χώρας, αλλά και της ίδιας της Δημοκρατίας μας".

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώπιον του ΥΕΘΑ και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και των άλλων αρχηγών ορκίστηκαν σήμερα οι 113 νέοι αξιωματικοί Υγειονομικού, Οικονομικού, Στρατολογικού - Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων και Ψυχολογικού Σώματος.

Πιο συγκεκριμένα, από τη ΣΣΑΣ 113 αξιωματικοί, από τους οποίους 69 άνδρες και 44 γυναίκες, μεταξύ τους 4 αλλοδαποί), οι οποίοι κατανέμονται ως εξής:

* 54 στο Στρατό Ξηράς (23 ιατροί, 1 οδοντίατρος, 2 κτηνίατροι, 2 φαρμακοποιοί, 6 ψυχολόγοι και 20 οικονομικοί)

* 16 στην Πολεμική Αεροπορία (10 ιατροί, 1 οδοντίατρος και 5 οικονομικοί)

* 23 στο Πολεμικό Ναυτικό (10 ιατροί, 1 οδοντίατρος, 2 κτηνίατροι, 8 οικονομικοί και 2 ψυχολόγοι)

* 13 στο Σώμα Στρατολογικού – Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων

* 3 ιατροί στην ΕΛ.ΑΣ

Καλή σταδιοδρομία και καλή τύχη σε όλους.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα