Τραγελαφικά πράγματα με πολιτικούς και στρατιωτικούς!

Κόκκινο έχει χτυπήσει η ευθυνοφοβία πολιτικών αλλά και ενστόλων στις Ένοπλες Δυνάμεις με αποτέλεσμα να μην υπογράφει κανείς και απαραίτητη προϋπόθεση για να αγοράσει ο στρατός ακόμα και τακάκια για τα φορτηγά να είναι η έγκριση της Βουλής. Τα παραπάνω αποκαλύφθηκαν σήμερα στην Επιτροπή Εξοπλισμών και Συμβάσεων της Βουλής παρουσία το Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλου αλλά και σύσσωμης

της ηγεσίας των Όπλων σε μια συνεδρίαση κατά την οποία δόθηκε έγκριση για προμήθειες όπως τακάκια, συστήματα φρένων αεροσκαφών, κλιματιστικά, εξαρτήματα μηχανισμών και άλλα τέτοια.

Αντιλαμβανόμενος το μείζον πρόβλημα ο κ. Αβραμόπουλος εξήγγειλε νέο νομοσχέδιο για τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες ανάθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός κατά την «κλειστή» συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής ενημέρωσε ότι προωθεί νομοθετικές ρυθμίσεις προκειμένου από ένα ποσό και κάτω, οι στρατηγοί να μπορούν αποφασίζουν τις προμήθειες χωρίς την έγκριση της ΒουλήςΑβραμόπουλος με την «συμπαράσταση» των υψηλόβαθμων στρατιωτικών που τoν συνόδευαν έδειξαν στα μέλη της επιτροπής ότι ακόμα και για τα τακάκια των στρατιωτικών τζιπ απαιτείται η έγκριση της Βουλής γεγονός που εμποδίζει την εύρυθμη λειτουργία του στρατού.

Υ.Γ Oι εποχές δεν απαιτούν φόβο,αλλά τόλμη και καθαρότητα. Ελπίζουμε σύντομα να σοβαρευτούν άπαντες.

Ι.Δ

Keywords
Τυχαία Θέματα