Τριπλό μήνυμα Αβραμόπουλου από το Καστελλόριζο

Τριπλό μήνυμα προς Ευρώπη, προς Τουρκία και προς όσους θέτουν ψευτοδιλήμματα, απέστειλε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Αβραμόπουλος από τη Ρόδο και το ακριτικό Καστελλόριζο (Μεγίστη), όπου βρέθηκε το περασμένο διήμερο για να επισκεφθεί μονάδες της 95ης Ανωτέρας Διοικήσεως Ταγμάτων Εθνοφυλακής (95 ΑΔΤΕ), συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά και τον διοικητή της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Γιάννη Ηλιόπουλο.

Ένα μήνυμα στους Ευρωπαίους ότι η Ελλάδα προστατεύει και τα Ευρωπαίκά σύνορα, ένα δεύτερο προς την Άγκυρα από το Καστελλόριζο ότι «η οικονομική κρίση δεν μας γονάτισε», όπως επισήμανε χαρακτηριστικώς και ότι τα κυριαρχικά και οικονομικά μας συμφέροντα στην περιοχή δεν αμφισβητούνται, και ένα τρίτο προς τους διάφορους «ψευτοδιλημματίες», ότι όταν εκλείψουν οι λόγοι που υποχρεώνουν την Ελλάδα να εξοπλίζεται, τότε θα αλλάξουν και τα δεδομένα.

Πιο συγκεκριμένα.

Ο ΥΕΘΑ, μιλώντας σε συγκέντρωση του προσωπικού της Διοικήσεως Αμύνης Νήσου (ΔΑΝ) Καστελλορίζου, μεταξύ άλλων τόνισε ότι «Βρέθηκα στο Καστελόριζο, ένα νησί σύμβολο σθένους, αντοχής και δύναμης του Ελληνισμού, σε μία εποχή που για μία ακόμα φορά, όχι μονάχα τα κυριαρχικά αλλά και τα οικονομικά συμφέροντα της χώρας αμφισβητούνται. Η αναβάθμιση του εκεί αμυντικού σχηματισμού στέλνει ένα μήνυμα, ότι η Ελλάδα παρά και πέρα από την κρίση και χάρη στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις προστατεύει στο ακέραιο τα δίκαια και τα συμφέροντά της».

Στη Ρόδο ο Δ.Αβραμόπουλος, μιλώντας σε συγκέντρωση του προσωπικού της 95 ΑΔΤΕ, και απευθυνόμενος προς την Ευρώπη και τους Ευρωπαίους ηγέτες και λαούς αυτής, μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής: «Ένα μήνυμα επίσης προς τη νέα μεγάλη χώρα μας, την Ευρώπη, που αυτό τον καιρό έχει κρίνει αυστηρά την Ελλάδα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, είναι ότι είμαστε εδώ, αναλαμβάνοντας και στο δικό τους όνομα μία αποστολή, προστατεύοντας τα σύνορα της νέας μεγάλης μας πατρίδας.

Μήνυμα όμως και προς τη γειτονιά μας: Μήνυμα ειρήνης, αλλά και αυτοπεποίθησης! Η κρίση δεν μας γονάτισε».

Όμως ο κ.Υπουργός απάντησε ευθέως και με σαφήνεια και όσους – κυρίως στο εσωτερικό της χώρας, αλλά όχι μόνο – θέτουν «διλήμματα» του στυλ: «κανόνια ή βούτηρο;», τονίζοντας με έμφαση: «Αναρωτιούνται πολλοί, μέσα κι έξω από την Ελλάδα, αν η χώρα μας έχει την πολυτέλεια να διαθέτει και να συντηρεί ένα τέτοιο αμυντικό σύστημα. Η απάντηση είναι πολύ απλή: όταν εκλείψουν οι λόγοι τότε θα αλλάξουν τα δεδομένα. Αλλά μέχρι τότε, και συνεχίζοντας μία παράδοση χιλιάδων χρόνων αλλά και διακοσίων περίπου χρόνων του σύγχρονου βίου, αφότου ιδρύθηκε το σύγχρονο ελληνικό κράτος, οφείλουμε δημόσια να αναγνωρίσουμε τη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στο μεγάλωμα της Ελλάδος, στην ενίσχυση της διεθνούς εικόνας, αλλά και στον ρόλο που διαδραματίζει στην διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας».

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα